EXPOSICIONS

Llívia repassa la història de la Cerdanya dels últims 122 anys a través d'una exposició

La mostra ha estat ideada i creada pel Museu de Llívia amb la col·laboració destacada de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya.
Exposició Llívia fotografia
photo_camera Llívia repassa la història de la Cerdanya dels últims 122 anys a través d'una exposició / llivia.org

La inauguració de l’exposició "Cerdanya Flashback, imatges d'abans i d'ara. La transformació del territori a través de la fotografia", que es va dur a terme ahir dissabte a la sala d’actes del Museu de Llívia, va ser un èxit de convocatòria. Unes 40 persones van assistir a l'acte i a la visita comentada de l’exposició. La mostra ha estat ideada i creada pel Museu de Llívia amb la col·laboració destacada de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya. Aquesta exposició es podrà veure a Llívia fins al dia 5 de febrer de 2023.

Exposició Llívia fotografia 2
Llívia repassa la història de la Cerdanya dels últims 122 anys a través d'una exposició / llivia.org

"Cerdanya flashback, imatges d'abans i d'ara" repassa, de forma general, la història de la comarca d'aquests últims 122 anys. Són una desena de plafons i 122 fotografies. Les imatges van ser seleccionades representant cada un dels àmbits — urbanisme, societat, economia i comunicacions—, mirant que fossin il·lustratives d'aquests canvis i representatives territorialment i socialment. Es va buscar, també, que fossin documents destacats i, a la vegada, peces de valor artístic. Aquests criteris de selecció van complicar la tria, ja que es van haver de revisar al voltant de 15.000 imatges, bàsicament de fotògrafs cerdans.

Exposició Llívia fotografia 3
Llívia repassa la història de la Cerdanya dels últims 122 anys a través d'una exposició / llivia.org

La major part de les fotografies provenen del fons de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya, però també n'hi ha de l'Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), de Túnels Barcelona-Cadí i del Museu de Llívia. L'exposició també inclou fotografies d'arxius personals i familiars. En aquest sentit, destacar especialment la cessió de fotografies per part de l'escriptor i col·leccionista cerdà, Martí Solé.