FESTES I TRADICIONS

Llívia es prepara per gaudir d’una nova edició de la Festa del Castell

L’escola Jaume I i l’Associació de Veïns de l’Enclau demanen als comerciants que guarneixen els seus establiments amb decoració medieval.
Festa del Castell de Llívia 2
photo_camera Una edició anterior de la Festa del Castell de Llívia / llivia.org

Llívia ja ho té gairebé tot a punt per a la celebració de la Festa del Castell. La Colla Castellera de Cerdanya, l’escola Jaume I de Llívia i l’ajuntament organitzen aquest esdeveniment que compta, també, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Enclau.

La programació de les activitats començarà dissabte, 13 de maig, amb la Diada Castellera que aplegarà les colles dels Passadors de Sant Adrià de Besós, Laietans de Santa Coloma de Gramenet i la Colla Castellera de Cerdanya.

Diumenge, 14 de maig, serà el plat fort de la Festa del Castell que començarà a les 12 del migdia amb la commemoració de la Carta de Poblament; l’any 1257 Jaume I atorgà la carta de poblament que permetia, als veïns, construir l’actual vila als peus del turó. Els nens i les nenes, i exalumnes de l’escola Jaume I de Llívia, faran la representació de l’oferiment d’aquest privilegi. També s’hi faran danses medievals. Cal recordar que des de dos quarts d’11 del matí hi haurà un servei gratuït de transport que des de l’aparcament de l’església pujarà fins al castell.

Festa del Castell de Llívia
Una edició anterior de la Festa del Castell de Llívia / llivia.org

A les 14 hores, a l’aparcament de l’església, es farà el dinar popular i, seguidament, hi haurà ball. En cas de pluja, aquests dos actes es traslladaran al poliesportiu de Llívia.

Enguany, l’escola Jaume I de Llívia i l’Associació de Veïns de l’Enclau, animen als veïns i a les veïnes a disfressar-se amb vestuari medieval!! Escola i entitat veïnal, amb la voluntat d’impulsar la festa, també demanen als comerços locals que guarneixen els seus establiments amb decoració medieval.

Festa del Castell de Llívia 3
Programa de la Festa del Castell de Llívia 2023 / llivia.org

PROGRAMA - FESTA DEL CASTELL

Organització: Colla Castellera de Cerdanya, Escola Jaume I de Llívia i Ajuntament de Llívia

Dissabte, 13 de maig de 2023
Diada Castellera
17.00 h.

Els Passadors de Sant Adrià de Besós.
Laietans de Sta. Coloma.
Colla Castellera de Cerdanya.
Plaça Major de Llívia.

Diumenge, 14 de maig de 2023
Commemoració Carta Poblament
12.00 h. Representació.
Alumnes escola Jaume I.
Castell de Llívia.

14.00 h. Dinar Popular.
Aparcament església.
(En cas de pluja, al poliesportiu).

En acabat el dinar:

Ball amb Joan Altarriba.
Aparcament església.
(En cas de pluja, al poliesportiu).

comentaris