16.10.2021 |
Viure als Pirineus

Llívia celebra, aquest dissabte, la sisena Festa del Castell

Aquest dissabte 12 de maig Llívia celebra la seva VI Festa del Castell amb activitats a dalt del castell i al pàrquing de l’església de Nostra Senyora dels Àngels, durant tot el dia. També hi haurà un mercat medieval

Llívia
Llívia té un patrimoni històric excepcional
Llívia celebra, aquest dissabte, la sisena Festa del Castell

Com ja és tradició en aquestes dates, Llívia torna a celebrar enguany la seva Festa del Castell, que arriba ja a la sisena edició. Durant tot un dia la vila ret homenatge a la seva antiga fortalesa medieval amb diverses activitats que esdevenen també l’excusa perfecte per visitar les restes del castell, del qual mica en mica se’n va descobrint cada vegada més.

La celebració començarà a les 11 del matí amb un taller de vestimenta medieval, dalt del castell, on tot seguit es farà una visita guiada per l’arqueòleg Eudard Sánchez. Mitja hora més tarda tindrà lloc l’exhibició d’un combat entre cavallers. I després, a les 12.00h, la representació teatral de l’oferiment del privilegi que atorgà Jaume I a la vila de Llívia per tal que pogués habitar la falda del castell.

A la tarda les activitats programades passaran a tenir lloc al pàrquing de l’església de Nostra Senyora dels Àngels, a partir de les 13.30h. L’Esbart dansaire Fontcoberta ballarà diferents danses populars que donaran pas al dinar popular, a partir de les 14.00h. Els tiquets es poden es poden adquirir al Museu municipal a un preu de 10 euros.

A les 16.00h, acabat el dinar i la sobretaula, serà el moment del Ball de tarda amb el duet Sharazan. I a les 17.00h, hi haurà un taller d’escriptura medieval per a la mainada. Tot plegat sense oblidar que en aquest espai, durant tot el dia, hi tindrà lloc un mercat medieval.

Pel que fa a l’accés al castell, hi ha dues formes d’arribar a dalt. Una és a peu des del pàrquing de l’església (uns 15 minuts amb força pendent). I l’altra és amb el servei d’autocar que estarà disponible a partir de les 10.30h del matí.

L’Ajuntament de Llívia vol fer d’aquesta jornada un recordatori de l’època en què es va erigir el castell i per això anima els visitants a vestir-se també, d’època. Per fer-ho, si no es disposa de roba o disfresses adequades es pot acudir al museu municipal on hi ha diferents catàlegs de vestimenta medieval, i l’Ajuntament subvenciona amb 3 euros el preu d’aquests vestits.

Més informació: www.llivia.cat

Llívia celebra, aquest dissabte, la sisena Festa del Castell
Comentarios