PATRIMONI

Llívia barra el pas al pont del Carrasut a causa del seu mal estat de conservació

L'Ajuntament i el Museu de Llívia uneixen criteris per la salvaguarda del patrimoni local i lamenten el mal ús que fan alguns visitants de les restes de la muralla del castell
Pont del Carrasut Llívia 1
photo_camera Llívia barra el pas al pont del Carrasut a causa del seu mal estat de conservació / @de_llivia

Des de fa ja uns dies que l'Ajuntament de Llívia, amb l'actuació de la brigada municipal, va senyalitzar i barrar el pas de veïns i visitants per damunt del pont del Carrasut, al Torrent o Rec del Tudó. La mesura s'ha hagut d'aplicar pel mal estat de conversació de l'estructura i per impedir que el pas de les persones erosioni encara més el pont. A més, així també s’evita possibles accidents.

Pont del Carrasut Llívia 2
Llívia barra el pas al pont del Carrasut a causa del seu mal estat de conservació / @de_llivia

El pont del Carrasut està declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Segons queda recollit en la senyalització del monument, el pont és un clar exemple de la importància dels sistemes de reg a les terres de conreu. Tot i que la seva antiguitat és poca, les restes que encara perduren corresponen a finals del segle XIX. Hi ha elements més antics, com són la paret i l’arc que corresponen a un antic aqüeducte. L'ajuntament i el Museu de Llívia proposen, de cara aquest any, fer-hi alguna intervenció per a consolidar i conservar el pont.

Pont del Carrasut Llívia 3
Llívia barra el pas al pont del Carrasut a causa del seu mal estat de conservació / @de_llivia

Val a dir que Ajuntament i museu coincideixen en la voluntat d'unir criteris de treball per a salvaguardar el patrimoni local. Així, ambdues administracions mostren la seva preocupació pel mal ús que fan alguns visitants de les restes de les muralles del castell, quan s'hi enfilen o grimpen per qualsevol dels seus extrems o parets. L'Ajuntament i el museu acorden, en aquest sentit, que les pròximes actuacions que caldria fer a l’àrea del castell de Llívia és una bona senyalització del monument, indicant camins i circuits dins del recinte que eviti el pas de les persones per tot arreu. I, també, consolidar totes les restes fins ara aparegudes, abans de continuar amb més excavacions en aquest espai.