RECERCA

Llívia acull la III Jornada de Fauna de Cerdanya

Aquesta tercera edició de la jornada és la que ha rebut més comunicacions, segons destaca el president de l’entitat cerdana, Enric Quilez
Enric Quílez Conferència GRC
photo_camera Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya / GRC

 

El pròxim 10 de juny, Llívia acollirà la III Jornada de Fauna de Cerdanya. Aquesta és una activitat organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya (GRC), que compta amb el suport del Museu de Llívia. La jornada, que començarà a les 9 del matí i finalitza a les 14 hores, se celebra a la sala d’actes del museu.

Aquesta tercera edició de la jornada és la que ha rebut més comunicacions, segons destaca el president de l’entitat cerdana, Enric Quilez. “S’hi presenten fins a set comunicacions, una xifra superior a la resta de les convocatòries. He de dir que, en part, això ha estat possible gràcies a la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers”, ha destacat Quilez.

inauguracio jornada 21
Inauguració de l'anterior edició de la Jornada de Fauna de Cerdanya / Arxiu GRC. Autor: Francesc Esteban.

La primera edició de la Jornada de Fauna de Cerdanya es va celebrar l’any 2018 a Puigcerdà i la segona, el 2021, ja a Llívia. “És important recalcar que totes les comunicacions presentades a la jornada, i sempre que els ponents ho vulguin, podran ser publicades a la revista Ker, número 19, que sortirà a finals de la primavera de l’any 2024”, ha recordat Quilez.

Per la seva banda, el director del Museu de Llívia, Gerard Cunill, ha volgut expressar que la voluntat del museu és mantenir aquesta línia de col·laboracions amb el GRC, i amb altres entitats de Cerdanya, amb l’objectiu de potenciar la recerca sobre el territori i amplificar-ne la difusió.