HISTÒRIA LOCAL

El Grup de Recerca de Cerdanya lliura el premi honorífic 'Josep Egozcue Vila de Puigcerdà' a Oriol Mercadal

Aquest dissabte passat, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la V Jornada d‘Estudis Comarcals de Cerdanya, com es fa cada dos anys.
Oriol Mercadal premi
photo_camera La família d'Oriol Mercadal va recollir el premi de mans de l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira / Francesc Esteban

Aquest dissabte passat, 15 d’octubre, al llarg de tot el dia, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la V Jornada d‘Estudis Comarcals de Cerdanya, com es fa cada dos anys.

Jornada-2
L'historiador Lluís Obiols Perearnau ha participat a la V Jornada d‘Estudis Comarcals de Cerdanya / GRC

Enguany, s’han pogut fer presencials, ja que no tenim les restriccions contra la covid-19 que havíem de respectar fa dos anys. Les Jornades han constat de 23 comunicacions, un nombre més que respectable, al límit del que es pot fer en un sol dia. Les temàtiques, però, han estat sobretot d’història i arqueologia, amb alguna cosa de musicologia i de lingüística. Val a dir que les temàtiques relacionades amb les ciències naturals tenen el seu lloc a les altres jornades que s’organitzen (Botànica, Zoologia, Geologia i Astronomia).

Les comunicacions seran recollides en un llibre, el Quadern Era número 5, que es publicarà l’any 2023.

Les jornades van acollir un nombrós públic presencial, però també a través de la retransmissió en directe pel canal del Youtube, on podran ser consultades a l’enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=Cgz2COh4g3U

Premi Oriol Mercadal

La Jornada es va cloure amb la concessió d’un premi Josep Egozcue extraordinari a la persona de l’Oriol Mercadal i Sánchez, exdirector del Museu Cerdà, historiador, arqueòleg i antropòleg, investigador infatigable de múltiples branques del saber cerdà, dinamitzador cultural, persona del Renaixement, que en el seu dia no va poder rebre el guardó perquè va marxar massa d’hora. El premi va ser lliurat per l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i recollit per la mare de l’Oriol i en presència de la seva família i amics.

Les Jornades estan organitzades pel Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de Cerdanya.

comentaris