MUNICIPIS

L'exconseller Quim Forn inaugura el nou ajuntament d'Isòvol i la plaça Major d'All

Les obres han representat una millora en l'accessibilitat i l'eficiència energètica de l'edifici així com de l'ordenació urbanística de la plaça.
Isòvol inauguració nou ajuntament
photo_camera Foto de família davant l'ajuntament d'Isòvol al poble cerdà d'All / @altpirineuaran

L'exconseller d'Interior, Quim Forn, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquest diumenge, el nou ajuntament d'Isòvol i les obres de la plaça Major d'All. Ho ha fet acompanyat de l'alcalde del municipi cerdà, Joan Bertran, del delegat delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, i dels membres de la corporació municipal.

Amb la construcció de l'ajuntament nou i la plaça Major, All ha impulsat la revitalització del poble, que alhora exerceix el paper de capital del municipi, que integra també els pobles d'Isòvol i Olopte. El nou ajuntament ocupa una superfície d’uns 270 metres quadrats en dues plantes. A la planta baixa s’hi ha habilitat una sala polivalent, el local per al consultori mèdic i l’arxiu municipal. Al primer pis hi ha dependències municipals i despatxos per als tècnics i representats polítics. 

Les obres han representat una millora en l'accessibilitat i l'eficiència energètica de l'edifici així com de l'ordenació urbanística de la plaça. En aquest sentit, cal assenyalar que l'edifici nou aprofita l’energia geotèrmica per escalfar-se. La construcció ha suposat una inversió d’uns 600.000 euros i ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona del 80%. 

Isòvol inauguració nou ajuntament 2
Enhibició dels Castellers de la Cerdanya i els Xicots de Vilafranca a la plaça d'All / @altpirineuaran

Quant a la plaça Major, s'ha consolidat l'espai per a vianants amb arbres i bancs que humanitza el centre urbà d’All. La construcció de la plaça, feta al solar deixat per l’antic ajuntament, ha tingut un pressupost d’uns 220.000 euros amb aportacions, també, de la Diputació de Girona, de la Generalitat a través del PUOSC i del mateix Ajuntament d’Isòvol.

La inauguració ha comptat amb actuacions de la Colla Bastonera de Cerdanya, la Colla Castellera de Cerdanya i els Xicots de Vilafranca.