PROCÉS SOBIRANISTA

L'Estat porta al jutjat l'ajuntament de Bolvir per donar suport a la reprovació del Parlament al rei

L'objectiu de l'Estat és aconseguir que s'anul·lin els acords del ple municipal.

Bartomeu Baqué al peu del Castellot
photo_camera Bartomeu Baqué al peu del Castellot de Bolvir

L'Estat ha portat al jutjat l'ajuntament de Bolvir, a la Cerdanya, per haver aprovat una moció de suport a la resolució del Parlament que reprovava la posició del rei Felip VI, "la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l'1 d'octubre del 2017". 

L'escrit aprovat pel ple de l'ajuntament de Bolvir també refermava el "compromís" amb els valors republicans i apostava per "l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia".

A part de l'ajuntament de Bolvir, l'Administració de l'Estat ha interposat un contenciós administratiu contra els acords aprovats pels consistoris de, Sant Julià de Ramis, Sant Gregori, Llambilles (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva), Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Maià de Montcal (Garrotxa) i Pont de Molins, Vilabertran (Alt Empordà) i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'objectiu és aconseguir que s'anul·lin els acords de ple.

El jutjat ha admès a tràmit el recurs i dona vint dies als ajuntaments demandats per trametre l'expedient administratiu.