CRISI CORONAVIRUS

L'Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya té 5 grups i 10 mestres confinats

A l'Alt Pirineu i Aran no hi ha cap centre educatiu tancat i un total de 21 grups confinats. La incidència té una afectació sobre 426 persones.
photo_camera Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya /marededeudelcoll.cat

L’Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya té cinc grups i 10 mestres confinats. Es tracta dels alumnes de les classes de P3, 2n, 3r, 4rt i 6è de Primària que es troben aïllats a casa per haver estat en contacte amb algun positiu a l’aula. Això vol dir 82 estudiants dels 145 que hi ha al centre, és a dir, el 57% de l’alumnat es troba confinat.

Pel que fa als mestres, a més d’aquests 10 professors en aïllament domiciliari, hi ha dues mestres amb permisos especials. Per tant, dels 16 professors que hi ha en plantilla, 12 no poden assistir al seu lloc de feina. Aquest dijous el departament d’Educació ha enviat cinc mestres substituts per cobrir les baixes. D’aquesta manera es pot seguir garantint l’atenció dels nens i nenes que estan fent aquests dies la Setmana Blanca i dels que no la fan i assisteixen a l’aula. Aquest divendres al matí es faran proves PCR als infants dels grups confinats al Centre Cívic Escoles Velles de Bellver de Cerdanya.

Alt Pirineu i Aran

A la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu i Aran ara mateix no hi ha cap centre educatiu confinat, és a dir, totalment tancat a causa de la covid-19. Pel que fa a la situació actualitzada del conjunt de la demarcació, segons dades del Departament d'Ensenyament a través de l'aplicació  Traçacovid, ara mateix hi ha 21 grups confinats i una afectació sobre 426 persones. Pel que fa al nombre de positius de covid-19, la xifra arriba fins a 17. Per comarques, la situació als centre educatius pirinencs és la següent:

Cerdanya

A la Cerdanya hi ha 3 centres amb grups confinats, dels 20 existents a la comarca, que representa el 15%. Les dades són aquestes: l'Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, té 5 grups confinats, 94 persones confinades; l'IES Pere Borrell de Puigcerdà, 1 grup confinat, 28 persones confinades i 2 positius; la Llar d'Infants Municipal de Bellver de Cerdanya, 1 grup confinat, 12 persones confinades i 1 positiu.

Alt Urgell

A l'Alt Urgell hi ha 1 centre amb grups confinats, dels 26 existents a la comarca, que representa el 4%. Aquests són: Escola Mn. Albert Vives de la Seu d'Urgell,  cap grup ni persona confinada i 1 positiu; Escola Sant Jordi d'Oliana, 1 positiu; Institut la Valira de la Seu d'Urgell, 1 positiu; La Salle de la Seu d'Urgell, 1 grup confinat, 31 persones confinades i 1 positiu.

Pallars Sobirà

Al Pallars Sobirà ni ho ha cap grup escolar confinat dels 14 existents a la comarca. La situació és aquesta: Escola Àngel Serafí de Sort, 7 persones confinades i 5 positius; Escola la Closa d'Esterri d'Àneu, 5 persones confinades; Institut Hug Roger III de Sort,1 positiu.

Pallars Jussà

Al Pallars Jussà hi ha 1 centre amb 1 grup confinat dels 17 existents a la comarca (5,88%). Es tracta de l'Escola la Vall Fosca- ZER Pallars Jussà de la Torre de Capdella, 1 positiu; Institut de Tremp, 1 grup confinat, 27 persones confinades i 1 positiu.

Alta Ribagorça

No hi ha cap grup escolar ni persona confinats i tampoc cap positiu.

Val d'Aran

A la Val d'Aran hi ha 3 de 15 centres amb grups confinats, és a dir un 20%. Aquests són: Escòla Castèth Leon -ZER Val d'Aran d'Es Bòrdes, 1 grup confinat; Escola Estudi Alejandro Casona de Les, 5 grups confinats i 69 persones confinades. Escola Garona de Vielha e Mijaran, 2 grups confinats, 28 persones confinades; Escola Sant Ròc de Bossòst, 2 positius; Institut d'Aran, 5 grups confinats, 124 persones confinades i cap positiu.

Catalunya

Els positius acumulats per covid-19 a les escoles catalanes són 53.699. D’aquests, 47.344 són alumnes. El Departament d’Educació calcula que a tot Catalunya hi ha 1,44 milions d’estudiants. Per tant, els alumnes que s’han contagiat de coronavirus des que va començar el curs 2020/2021 representen el 3,29 % del total. En el cas dels docents i altres treballadors dels centres educatius que han donat positiu (6.355), suposen el 3,88 % dels 164.000 professionals que el departament calcula que hi ha a tot el territori.