EXPOSICIONS

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya acull l'exposició "Ocells", en homenatge al poeta Jordi-Pere Cerdà

Els artistes Philippe Blanc Chauvet i Hélène Peytavi s'inspiren en el poemari 'Oiseaux - Ocells' per homenatjar a l'escriptor de Sallagosa Antoni Cayrol - Jordi Pere Cerdà
photo_camera El poeta, narrador i dramaturg Jordi-Pere Cerdà / Arxiu ACN

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya acull aquest estiu l'exposició "Ocells", en homenatge al poeta de Sallagosa Antoni Cayrol, Jordi-Pere Cerdà. 

L'exposició "Ocells" és una iniciativa de dos artistes vinculats a la Cerdanya, Philippe Blanc Chauvet i Hélène Peytavi que, a través de diferents tècniques plàstiques (dibuix, pintura, gravats, etc.) volen donar vida al llibre de poemes Oiseaux - Ocells que Jordi Pere Cerdà va escriure als anys cinquanta des de Naüja.  

Ocells_cartell ARxiu Cerdanya

Philippe Blanc Chauvet proposa una interpretació imaginaria dels ocells i Hélène Peytavi la creació de formes simples sobre grans teles, en un joc que recorda el moviment dels ocells i la poesia sonora de Jordi Pere Cerdà.

L'exposició pretén homenatjar, a través de diferents modes d'expressió, el país i el compromís per la llengua del poeta desaparegut, els parlars simples, inventats, ancorats en una terra i una història, la de la Cerdanya, que han alimentat la seva escriptura.

L'exposició "Ocells" s'inaugurà el 27 de juliol a partir de les 19 h. i es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 a 15 h fins el 22 de setembre de 2023.