URBANISME

L'Ajuntament de Llívia presenta les línies estratègiques del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

El nou pla permetrà actualitzar un planejament urbanístic que data de 1986 i que ha quedat obsolet davant dels reptes i de les possibilitats actuals.
 
POUM Llívia
photo_camera Els veïns de Llívia van participar en la presentació del nou POUM /llivia.org
L'ajuntament de Llívia i l'equip d'urbanistes redactors van presentar, el passat divendres dia 9, les línies estratègiques del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Llívia. La sessió, oberta als veïns i a les veïnes, va reunir unes 30 persones, moltes de les quals van participar en el torn de preguntes i debat.

El POUM de Llívia, que es preveu aprovar inicialment el mes de setembre o d'octubre, romandrà uns dos mesos en exposició pública -fase en la qual els particulars podran presentar les al·legacions que considerin oportunes-. El nou pla permetrà actualitzar un planejament urbanístic que data de 1986 i que ha quedat obsolet davant dels reptes i de les possibilitats actuals, trenta-cinc anys després de la seva entrada en vigor.

A grans trets, el nou POUM preveu potenciar el sòl per a activitat econòmica per tal de contribuir a arrelar la població tot l'any -reduint el pes de l'habitatge estacional-, aposta per una mobilitat sostenible -en especial atenció a la progressiva transformació de la carretera N-154 en un vial pacificat- i recull un catàleg de béns a protegir per a les properes generacions, entre altres aspectes.