17.05.2022 |
Viure als Pirineus

L'Ajuntament de Das demana a la CHE i l'ACA que netegin el riu Segre al seu pas pel municipi

L’alcalde tem que els sediments, branques, arbres i grava puguin causar inundacions als terrenys del voltant amb les pluges o el desgel.

DAS2
L'Alcalde de Das, Enric Laguarda, senyalant els punts més bruts del riu.
L'Ajuntament de Das demana a la CHE i l'ACA que netegin el riu Segre al seu pas pel municipi

L'Ajuntament de Das ha enviat una carta a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i a l'Agència Catalana de l'Aigua per tal d'expressar la seva preocupació per l'estat del riu Segre al pas pel seu municipi, el de Ger i Prats, on s'acumulen molts sediments, branques, arbres i grava, tant a la llera com al mig del riu. L'alcalde de Das, Enric Laguarda, ha manifestat "ens preocupa que el possible creixement del nivell del riu, amb les pluges o el desglaç, podria inundar els terrenys de cultiu i prats del nostre municipi". I afegeix "en cas de creixement de cabal tots aquests sediments obstruirien el pas de l'aigua provocant la inundació dels terrenys, igual que en l'any 1982". En la missiva enviada a les dues agències responsables de riu, explica Laguarda, el consistori s'ha ofert a netejar la llera i el riu amb els seus propis recursos si tant l'ACA com la CHE li donen el permís.

La gran quantitat de sediments de grava, branques i arbres, que fins i tot han dividit el riu Segre en dos al seu pas per Isòvol, han portat al consistori de Das a demanar a les dues agències responsables del manteniment del riu, ACA i CHE, que facin una actuació d'urgència en aquest tram de riu.

DAS

Laguarda recorda en la carta enviada que l'última actuació que es va fer en el riu va ser l'any 82 i degut a les riuades que havien fet malbé la llera i es va aprofitar per a canalitzar-lo en certs trams. A més, assegura Laguarda, "aquest tram de riu i els camins que l'envolten és molt utilitzat els caps de setmana per gent que hi passeja". Ja fa uns anys, els dos consistoris, Das i Isòvol, van fer un pont que uneix les dues ribes.

L'Ajuntament de Das ha demanat que aquesta actuació es faci amb "la màxima urgència", ja que l'actual nivell del riu al seu pas per aquest tram "és molt alt" i els terrenys fàcilment inundables. Laguarda ha explicat que a més en la carta es recorda que l'acumulació de neu enguany és molta i això sumat a les pluges pot fer créixer molt el cabal en les pròximes setmanes.

L'Ajuntament de Das demana a la CHE i l'ACA que netegin el riu Segre al seu pas pel municipi
Comentarios