MUNICIPIS

Laia Serra, nova alcaldessa de Bellver de Cerdanya després de la dimissió de Xavier Porta

El consistori passa a estar liderat per primer cop per una dona i aquestes seran majoria a la corporació municipal
Laia Serra Bellver de Cerdanya
photo_camera Laia Serra, nova alcaldessa de Bellver de Cerdanya, amb l'anterior alcalde Francesc Xavier Porta / Albert Lijarcio

Laia Serra (Endavant Cerdanya), fins ara tinent d'alcalde i regidora d'Ensenyament, Medi ambient i Agricultura a l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya s'ha convertit en la nova alcaldessa del municipi cerdà. D'aquesta manera, substitueix a Francesc Xavier Porta, que a finals d'abril va decidir renunciar al càrrec arran de la polèmica generada per una edificació construïda en sòl no urbanitzable i qüestionada per l'entitat SOS Pirineus. Al ple d'aquest dimarts, l'alcaldessa ha obtingut l'aval de sis edils de l'equip de govern i ha rebut dos vots en blanc dels regidors de Junts. Així, Serra s'ha convertit en la primera dona que ocupa aquest càrrec i estarà acompanyada per sis més, sent majoria a la corporació municipal.

8944bbc9-8e41-49d6-9152-fa87db8be9b7
El Ple municipal a escollit Laia Serra com a nova alcaldessa de Bellver de Cerdanya / Albert Lijarcio

La nova alcaldessa ha assegurat que el càrrec "és una responsabilitat molt gran" i que tot plegat ha estat un procés "sobrevingut" per ella, davant "la successió de fets", ha dit. Així, ha manifestat que el seu objectiu és tirar endavant un "procés continuista" fins a esgotar la legislatura, amb la voluntat d'acabar els projectes ja iniciats. En aquest sentit, ha citat les obres d'ampliació de la residència per a la gent gran, les pendents d'executar al poliesportiu o les que es volen fer per construir 36 pisos per destinar-los a lloguer social.

Pel que fa a la polèmica sobre l'edificació propietat de Joan Porta, fill de l'anterior alcalde i que també era regidor, Serra ha volgut deixar clar que des del consistori no s'interferirà en cap procés i que donaran resposta a tots els requeriments. D'aquesta manera, ha afirmat que li sembla bé que SOS Pirineus hagi decidit portar el cas a la Fiscalia perquè considera que "serà una manera d'esclarir tots els fets".

487fff6d-43f0-46e1-ad24-2e31b2eb368c
El Ple municipal a escollit Laia Serra com a nova alcaldessa de Bellver de Cerdanya / Albert Lijarcio

Al ple d'aquest dimarts ha pres possessió Filipa Pereira com a nova regidora i està previst que una altra futura edil, Maria Àngels Pons, ho pugui fer en els pròxims dies. Totes duen entren a formar de la corporació municipal arran de les renúncies de l'anterior alcalde Francesc Xavier Porta, que ha ostentat el càrrec en els darrers quinze anys, i el regidor Joan Porta, que es van formalitzar en el ple del 3 de maig passat.