HISTÒRIA LOCAL

L'historiador Arnau Mayans Montés ens apropa als Jocs Florals de 1908 a Puigcerdà

La conferència, organitzada Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i el Consell Comarcal de Cerdanya, portava per títol: “La Cerdanya jocfloralesca: pàtries, pompa i estiueig”
Arnau-Mayans_foto-Gael-Piguillem
photo_camera L'historiador Arnau Mayans a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya / Gael Piguillem

El passat divendres, dia 1 d’abril, a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, a Puigcerdà, va tenir lloc la tercera i darrera conferència del VII Cicle “Explica’m una història”, sobre temàtica local. Portava per títol: “La Cerdanya jocfloralesca: pàtries, pompa i estiueig”, a càrrec de l’historiador Arnau Mayans Montés, investigador de la Universitat de Girona. Aquest cicle l’organitzen el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i el Consell Comarcal de Cerdanya.

La conferència va versar sobre els importants jocs florals que es van realitzar l’any 1908 a Puigcerdà i que varen tenir una gran importància en l’àmbit de tot Catalunya, ja que hi va participar com a jurat, en Narcís Oller i entre altres participants, hi van haver en Guerau de Liost i Josep Carner, que van valorar la important dotació econòmica del premi.

El conferenciant també va destacar la relació d’aquests Jocs Florals amb fenòmens com el turisme i l’estiueig que llavors s’havia posat de moda en la nostra comarca, o com la construcció de les pàtries.

Amb aquesta conferència, finalitza el VII Cicle de xerrades d’història de Cerdanya, que enguany ha retornat al seu calendari original de març-abril. Les conferències han tingut bona acollida de públic, si bé, com amb moltes altres activitats, es detecta una certa disminució en el nombre de participants, a causa, possiblement, segons els organitzadors, dels canvis d’hàbits que ha comportat la pandèmia.

comentaris