Bellver de Cerdanya

L’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’ arriba a la Cerdanya

Aquest divendres 22 de març, a les 20 h, té lloc a la Sala Cadí del Centre Cívic «Escoles Velles» de Bellver de Cerdanya la inauguració de l’exposició censurada a la fira ARCO ‘Presos polítics a l’Espanya Contemporània’, de Santiago Sierra. La inauguració comptarà amb la presència d’en Xavier Antich, filòsof, escriptor, professor universitari i membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, i d’en Marc Bernadas, historiador.

cartell A3 - 297x420 mm. expo presos polítics
photo_camera El cartell de la mostra.

L’obra exposada pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’Estat espanyol i destaca que, dins el panorama actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies. Amb l’obra, l’autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la l’espectador a no mantenir-se neutral en situacions d’injustícia.

Entre els retrats pixelats de la mostra, hi apareixen Jordi Cuixart , Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, els joves d’Altsasu, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d’Egin i simpatitzants del 15-M que van formar part de piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012.

Els horaris de visita de l’exposició seran:

  • Dilluns, dimecres i divendres, de 15 a 20 h

  • Dimarts i dijous, de 15 a 23 h

comentaris