L'escola Ridolaina de Montellà posarà en marxa una escola lliure pionera al Pirineu

És una de les escoles més excepcionals del Pirineu. La Ridolaina de Montellà sempre ha destacat per inquietuts d'innovació i, seguint aquesta línia, el proper curs iniciaran una nova filosofia d'escola viva, centrada en els nens, conneactada amb l'entorn i les emocions, on l'aprenentage es basarà en el descobriment i on les mestres passaran a tenir un paper d'observadores i d'acompanyament.

301967_276021455866524_199893559_n
photo_camera Imatge de la presentació del conte "La Clàudia i el seu casc de bombera" a l'escola Ridolaina.

Com s'organitzarà l'escola?

"Es plantejaran activitats lliures i dirigides. En les activitats lliures els infants es mouran en ambients preparats per tal que puguin ser ells mateixos, d'una manera espontània, i fruit dels seus interessos i motivacions, els protagonistes de l'aprenentatge, potenciant així l'autonomia, l'esperit crític, la creativitat i la investigació, tan necessaris per al futur immediat i vital per al planeta".

"Pel que fa a les activitats lliures, es duran a terme una sèrie d'activitats dirigides, que es materialitzaran en tallers, projectes globalitzats i treball cooperatiu, sempre respectant el moment evolutiu de l'infant", tal i com assegura Thich Nhat Hanh en l'article "Un nou curs, una escola nova" publicat al número 37 de la interessant revista Fil Directe, que recomanem llegir a tothom, editada aquest estiu per part del Grup d'Amics de Montellà (GAM).

Un cop més el grup docent de la Ridolaina segueix la tradició que caracteritza i defineix aquesta escola des de fa anys i comença un projecte pel d'il·lusions, de canvis i d'oportunitats. Un projecte que requereix un full de ruta clar, un coneixement profund de l'entorn i una autoobservació del docent en l'àmbit del creixement personal i de l'educació emocional.

Més articles a la revista Fil Directe

Entre d'altres, la publicació del GAM inlcou una entrevista a Mercè Roig, un article titulat "Els Pirineus, viver de dinosaures", un article sobre "el cost humà de la Guerra Civil a la Baixa Cerdanya (1936-1953), una crítica literària del llibre Les dones sàvies de la muntanya escrit per David Martí, i una altra crítica de l'obra La catedral saquejada escrita per Carles Gascón.

Enhorabona a la revista Fil Directe i a l'activitat social i cultural que duu a terme el GAM. Endavant!