30.06.2022 |
Viure als Pirineus

Espectacular inici del Puigcerdà Music Festival

El Puigcerdà Music Festival no podia començar millor. Dilluns a la nit el jove xinès, Tianyuan Liu, de només 17 anys, va omplir de gom a gom el Museu Cerdà de Puigcerdà i va fer un concert de piano que va aixecar el públic dels seients en més d'una ocasió. Un concert que molts van qualificar de "memorable". Però el festival continua i ho fa amb una cartellera de luxe.

IMG_1916
El públic del concert de Tianyuan Liu va vibrar amb el recital.
Espectacular inici del Puigcerdà Music Festival

Més de 200 persones van assistir al concert de Tianyuan Liu, estudiant del Conservatori Central de Beijing amb la professora Huiqiao Bao. Va interpretar obres de Bach, Beethoven, Chopin i Prokofiev. 

Però el Festival no s'atura. Aquest dimarts al vespre la mostra es va traslladar a l'església de Santa Eugènia de Sallagosa amb Mijail Saprychev, Ine Zhao, Hyun-yeong Hwang i Shangjun Xu. I avui dimecres, dia 12, torna al Museu Cerdà de Puigcerdà amb un concert gratuït de piano d'Anna Carrere, Qiying Hu, Ruiqi Li i Artun Miskciyan.

Les xifres d'un festival internacional inèdit al Pirineu

El Puigcerdà Music Festival d'enguany compta amb 10 professors de gran prestigi internacional: 1 de clarinet, 1 de fagot, 1 de trompa, 1 trombó, 1 de cant i 5 de piano. D'entre ells comptem amb 4 professors espanyols: 1 de piano, el de fagot, el de trompa i el de trombó (trombó solista de l'OBC). Té 25 alumnes de piano, cant, clarinet, fagot, trompa i trombó provinents d'onze països diferents: EEUU, Mèxic, Xina, Kazhakstan, Corea del Sud, Israel, Rússia, Turquia, Noruega, França i Espanya. 

Es faran un total de 10 concerts al Museu Cerdà de Puigcerdà, a l'església de Saillagouse i al Xalet del golf de Bolvir entre els dies 10 i 20 d'Agost. Els recitals són gratuïts o tenen una entrada simbòlica de 5€, excepte el concert de cambra del Xalet del golf de Bolvir que són 12€ amb una copa o 35€ amb sopar. 

L'esdeveniment està organitzat i íntegrament financiat per la Fundació Yablonsky i la filosofia inicial passa per l'aprenentatge i l'intercanvi entre joves músics internacionals. S'imparteixen classes en un indret idoni com és la Cerdanya, per concentrar-se en la música i tenir una profitosa experiència artística i personal, i paral•lelament es programen concerts dels alumnes i dels professors del curs. A més, té lloc un concurs entre els alumnes que els motiva i els exigeix el millor d'ells mateixos, a la vegada que es fa un reconeixement a l'excel•lència. 

En aquesta edició s'ha doblat el nombre de persones que hi participen. Sens dubte, els concerts són una gran oportunitat per escoltar artistes d'un alt nivell artístic, per gaudir de la música de petits i grans talents tant nacionals com internacionals.

Més informació: www.cerdanyamusic.com

Espectacular inici del Puigcerdà Music Festival
Comentarios