L’AUCer ratifica la nova junta i reelegeix Francesc Armengol com a president

AUCer Equip
photo_camera AUCer Equip
Francesc Armengol ha estat reelegit com a president de l’entitat i Àngel Maurell com a vicepresident primer. Al capdavant d’aquest organigrama també hi haurà novament M. Àngels Terrones (vicepresidenta de Cursos) i Carles de Moxó (vicepresident d’Activitats). Aquestes dues àrees també compten amb Maria Josep Puente (Cursos) i David Espel i Anna Boces (Activitats).
 
L’àrea Econòmica serà dirigida per Natàlia García i Eduard Ferrer; la Secretaria, per Mireia Sala i Roser Respecte; i l’àrea de Comunicació tindrà com a coordinadora Clariana Carreras. La logística és a càrrec de Pere Real i Roger Rosell. Reforçaran la tasca d’aquestes àrees Jordi Armengol, Lourdes Oliu, Anna Comengés, Regina R. Sirvent, Ignasi Cervera, Ester de Moxó, Marc Monés i Emili Giménez. Alguns d’aquests col·laboradors són de nova incorporació. L’AUCer té actualment més d’una cinquantena de membres, la majoria d’ells en actiu.
 
Durant l’assemblea també s’ha començat a planificar la 17a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que se celebrarà del 13 al 18 de juliol. Un dels objectius d’enguany és renovar l’oferta de cursos amb noves propostes atractives per al públic potencial, tot i que es mantindrà les temàtiques amb més bona acceptació. Properament s’anunciarà la graella definitiva i s’obriran les inscripcions.
 
Balanç del 2014
 
Pel que fa al balanç de la Universitat d’Estiu 2014, s’ha destacat l’estabilitat pel que fa al nombre d’alumnes i al de participants (més de 2.000 en total) i l’alt grau de satisfacció mostrat pels inscrits en les enquestes posteriors, ja que els cursos reben unes valoracions d’entre 8 i 9 sobre 10. La majoria d’alumnes (dos terços aproximadament) són de Cerdanya; i la resta, vinguts d’arreu de Catalunya. L’activitat amb més èxit de la setmana universitària va ser la Nit d’Arts, que va congregar prop d’un miler d’espectadors a l’Estany de Puigcerdà. També van fer ple els actes d’inauguració (amb Antoni Bolinches) i de cloenda (amb Muriel Casals), el vermut-tertúlia amb Màrius Serra i la Nit dels Estels a la Tosa d’Alp.
 
Les activitats organitzades al llarg del curs, amb la denominació ‘AUCer tot l’any’ també s’han consolidat, amb èxit de públic en tots els casos. Durant el 2014, el cicle ‘Les conferències de l’AUCer’ va portar a Puigcerdà el sotsdirector de Triodos Bank, Joan Antoni Melé; el director general de Blanquerna-URL, Andreu Ibarz; l’escriptor i presentador Gaspar Hernández i el periodista Lluís Foix. També es va organitzar cursos sobre mindfulness (a Alp), embenats neuromusculars (a la Residència de Puigcerdà) i cerveses i jazz (a Bolvir).