L’Ajuntament de Bolvir i la UAB creen una nova seu del Campus d’Arqueologia UAB

Les dues institucions han signat un conveni de col·laboració per a la creació del campus, ubicat al jaciment arqueològic del Castellot de Bolvir i a l’espai Ceretània.

L’alcalde de Bolvir, Sr. Bartomeu Baqué, i el rector de la UAB, Sr. Ferran Sancho, inauguren avui 20 de juliol a les 12h la seu del Campus d'Arqueologia UAB del Castellot de Bolvir. L’acte comptarà també amb la presència del Sr. Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucional i Territori.

La Universitat Autònoma de Barcelona, a través del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, manté, des de fa anys, col·laboracions amb l'Ajuntament de Bolvir en l'àmbit de la recerca i de la docència dels estudis d'Arqueologia. Aquesta col·laboració es concreta en la realització de les pràctiques del camp d'Arqueologia i treballs arqueològics al jaciment arqueològic del Castellot de Bolvir. 

La creació del Campus d'Arqueologia UAB del Castellot de Bolvir possibilitarà la investigació i el desenvolupament científic en el camp de l'arqueologia i del patrimoni, i constituirà una eina essencial en la formació dels estudiants. A més serà un element dinamitzador del patrimoni arqueològic del municipi per a la difusió dels resultats científics en els àmbits acadèmics i del públic general, tot contribuint així a promoure el jaciment del Castellot de Bolvir i l’espai Ceretània com un punt de referència a la comarca.

La UAB pretén contribuir a la valorització del patrimoni cultural de Catalunya amb el reconeixement com a Campus Arqueològic de la UAB del treball dels seus grups d’arqueologia en diversos jaciments del nostre país.

comentaris