07.12.2022 |
Viure als Pirineus

Josep Ballarà i Núria Vela, guanyadors dels Premis Vila de Puigcerdà

L'entrega de premis va tenir lloc dissabte dia 9 de setembre a l'Hotel Muntanya de Prullans

Guanyadora del Premi Sebastià Bosom - Vila de Puigcerdà al millor treball de recerca de temàtica ceretana
Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Enric Quílez, president del GRC; Núria Vela, la guardonada; Carolina Bosom, filla d'en Sebastià Bosom
Josep Ballarà i Núria Vela, guanyadors dels Premis Vila de Puigcerdà

Dissabte dia 9 de setembre, a les 21,30 h va tenir lloc a l'Hotel Muntanya de Prullans el lliurament dels Premis Sebastià Bosom - Vila de Puigcerdà i Josep Egozcue - Vila de Puigcerdà de l'any 2017, seguit del Sopar de Gala anual del Grup de Recerca de Cerdanya (GRC).

Josep Ballarà, Premi Josep Egozcue - Vila de Puigcerdà.

El guanyador del Premi Josep Egozcue - Vila de Puigcerdà, va ser Josep Ballarà, per la seva trajectòria d’investigació científica en el camp de la micologia, on ha descobert noves espècies de fongs a la nostra comarca. També la seva implicació en la divulgació científica, amb la publicació de dos llibres així com la col·laboració durant més de vint anys en les Trobades Micològiques de Cerdanya.  Es valora també que tota aquesta tasca ha sigut realitzada durant les seves hores lliures, ja que la seva feina no és de docent ni d’investigador. El Premi està dotat d’un trofeu commemoratiu fabricat pel reconegut escultor Ernest Altés i premia una trajectòria vital per haver investigat alguna temàtica relacionada amb la Cerdanya.

El Premi Sebastià Bosom - Vila de Puigcerdà, va ser per Núria Vela Romeu, de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell pel seu treball “La Cerdanya a través de l’aigua”. A la deliberació s’ha tingut en compte que l’esperit del premi és el de fomentar la recerca i és aquest aspecte el que s’ha valorat especialment. El premi està dotat de 600 euros i un trofeu commemoratiu.

Josep Ballarà i Núria Vela, guanyadors dels Premis Vila de Puigcerdà
Comentarios