30.06.2022 |
Viure als Pirineus

José María Gay de Liébana, proper protagonista de les Conferències de l’AUCer

L’economista José María Gay de Liébana protagonitza la propera sessió de les Conferències de l’AUCer, dins del programa d’activitats tot l’any organitzades per l’Associació Universitària de Cerdanya. La xerrada serà el proper divendres 10 de febrer, a les 20.15 hores a la sala de convencions del Museu Cerdà, a Puigcerdà.

1435224213749
El popular economista. Foto: ccma.
José María Gay de Liébana, proper protagonista de les Conferències de l’AUCer

El conegut professor de la Facultat d’Economia i Empresa del UB pronunciarà la conferència titulada ‘Analizando la realidad económica actual’, en la qual donarà el seu punt de vista sobre “on som, com estem i cap a on anem” en aquest àmbit.

José María Gay de Liébana és professor titular d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona. Doctor en Ciències Econòmiques i en Dret, és Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Doctors. També és Membre d'Honor del Consell Superior Europeu de Doctors i Doctors Honoris Causa.

Pèrit i professor mercantil de professió, el seu extens currículum inclou els títols de diplomat en Ciències Empresarials i de llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, en Economia i en Dret. Censor jurat de comptes i auditor, és membre de l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF). Està en possessió també dels títols de diplomat en Estudis de Direcció d'Empreses -Especialitat Econòmic-Financera per ESADE, i MBA i Màster Universitari en Negocis Internacionals.

Els darrers anys, Gay de Liébana s’ha fet conegut a nivell mediàtic per seva col·laboració en diversos mitjans de comunicació, on mostra els seus coneixements tant pel que fa a la macroeconomia com a l’economia quotidiana a petita escala per tal d’explicar de manera didàctica les causes, les conseqüències i l’evolució de les coses. Entre els temes que aborda més sovint hi ha les bombolles especulatives, la crisi del sistema de pensions i la preocupació per l’augment de les desigualtats i la bretxa salarial a l’Estat espanyol. També és expert en les finances dels clubs de futbol. En aquest àmbit, és un reconegut seguidor del RCDE Espanyol.

El 2013, Gay de Liébana va ser distingit amb el Premi Economia 2012 concedit per l'Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera a Espanya (ACPE). El 2014, va rebre la Menció Especial del Jurat de la XX Edició dels Premis Ones Mediterrània, atorgada per Mare Terra Fundació Mediterrània i l'Ajuntament de Tarragona. Al Col·legi d'Economistes de Catalunya, presideix la Comissió d'Economia i Finances de l'Esport. És membre d'honor i de mèrit de l'Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears, vocal de l'Associació Espanyola de Comptabilitat i Administració d'Empreses (AECA), i membre del Consell Assessor de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Administració (ACCID), entre d’altres càrrecs en associacions professionals del món de l’economia i el dret.

José María Gay de Liébana, proper protagonista de les Conferències de l’AUCer
Comentarios