INSTITUCIONS

L’alcalde de Bolvir, Isidre Chia, serà previsiblement el nou president del Consell Comarcal de la Cerdanya

Aquest dijous se celebrarà el ple extraordinari per elegir la presidència de l'ens comarcal, després de la renúncia de la republicana Roser Bombardó.
Isidre Chia
photo_camera Isidre Chia és alcalde de Bolvir / cerdanya.cat

L'alcalde de Bolvir, Isidre Chia, serà previsiblement, a partir d'aquest dijous, el nou president del Consell Comarcal de la Cerdanya. Això serà així després que la republicana Roser Bombardó presentés, el passat 27 de juliol, la seva renúncia com a presidenta de la institució, en virtut del pacte amb JxCat per repartir-se el mandat en dos anys per a cada formació política.

Al voltant de la persona d'Isidre Chia es configura una àmplia majoria de consens per al govern comarcal de la Cerdanya. Isidre Chia rebrà els vots favorables dels nou consellers de JxCat i dels set d'ERC. Cal recordar que ara fa dos anys, quan es va constituir el Consell Comarcal, 4 membres d'ERC no van votar la candidata republicana Roser Bombardó i van optar per donar suport al regidor de Puigcerdà Joan Manel Serra, Ara, per tant, es podria augmentar la majoria de suport al govern i a la seva presidència. Està per veure quin serà demà el sentit del vot dels tres representants d'Endavant Cerdanya (EC). 

El perfil polític d'Isidre Chia és molt ben valorat per la majoria de consellers i conselleres comarcals. Representants de diferents formacions, coincideixen a remarcar que es tracta d'una "persona de comarca i no de partit", que treballa pels interessos de la Cerdanya, més enllà de colors polítics.

La configuració del Consell Comarcal de la Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya, en aquest mandat 2019-2023, està format per 9 consellers de JxCat, 7 d’ERC i 3 d'Endavant Cerdanya. La composició és aquesta: Ramona Brugulat (no adscrita) Esteve Avellanet Tarrés (JxC) Bartomeu Baqué Muntané (Endavant Cerdanya) Sílvia Bretran Carrera (ERC) Roser Bombardó Bagaria (ERC) Alfons Casamajó Carrera (JxC) Isidre Chia Trilles (JxC) Albert Maurell Ribot (JxC) Yolanda Mendo Bragulat (JxC) Ramon Moliner Serra (JxC), Albert Piñeira Brosel (JxC) Xavier Porta Pous (Endavant Cerdanya) Tomàs Pous Segarra (Endavant Cerdanya) Maria Cristina Rotellà Lasheras (ERC) Josep Ramon Rotllant Garcia (ERC) Joan Manel Serra Arenas (ERC) i Pere Valient Navarro (JxC).

Per la seva banda Sílvia Orriols (JxC) i Jordi Solergibert (ERC) van presentar la seva renúncia al càrrec de consellers comarcals, però encara no s'ha fet efectiva la seva substitució.

Isidre Chia 2

Un empresari emprenedor

Isidre Chia Trilles Té 36 anys i és alcalde de Bolvir i conseller al Consell Comarcal de la Cerdanya, on treballa amb els seus companys a les àrees de Medi Ambient, Hisenda i Recursos Humans. Va néixer a Puigcerdà però ja fa 13 anys que viu a Bolvir, amb la seva esposa, la Mireia, i els seus tres fills, la Lissette, de dotze anys, el Xavier, de sis, i la Gretta, de quatre. Fa 18 anys va muntar la seva pròpia empresa de jardineria. Es defineix a si mateix com un empresari emprenedor.

Roser Bombardó, primera presidenta

Roser Bombardó i Bagaria va ser elegida ara fa dos anys presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya. Era la primera vegada que una dona ostentava la presidència de l’organisme comarcal. Bombardó va rebre els vots favorables dels 9 consellers comarcals de JxCat i de 3 d’ERC i els 4 consellers d’ERC restants van votar Joan Manel Serra, regidor de Puigcerdà, que va obtenir 4 vots d’ERC i 3 d’Endavant Cerdanya. 

Roser Bombardó presidenta CCC

En el seu discurs de comiat, Roser Bombardó va lamentar que aquests dos anys hagin estat “marcats per la pandèmia i les dificultats que se'n deriven” i va destacar que va assumir el càrrec “per liderar un canvi i aportar una nova manera de fer la institució i a la comarca”.

La presidenta sortint va enumerar i detallar els principals objectius i projectes que s'han dut a terme en els àmbits prioritaris d'un mandat caracteritzat per la bona feina en equip: “fer créixer els serveis socials, adaptant-los a les noves necessitats de la comarca i posant les persones al centre de l'acció política; avançar en la construcció de noves depuradores i impulsar un nou model de gestió de residus que s'hauria de posar en marxa aquesta mateixa tardor; ordenar i regularitzar una nova gestió de l'aeròdrom de la Cerdanya perquè esdevingui modèlic i on l'impacte sonor sigui el mínim; desestacionalització i diversificació del turisme, per afavorir la creació de llocs de treball qualificats i estables durant tot l'any; visibilització i promoció del paper de les dones a la comarca; col·laboració amb el teixit empresarial; treballar per esdevenir un territori més sostenible i resilient per deixar la millor comarca possible a les generacions futures; donar a conèixer el Consell Comarcal als veïns i veïnes, amb una nova web i potenciant la nostra comunicació a les xarxes socials; i reivindicar, juntament amb la resta de comarques de muntanya, la realitat i singularitat de l'Alt Pirineu”.

comentaris