Una iniciativa particular, amb el suport de l'Escola Folk del Pirineu i la col·laboració de l'escola Jaume I de Llívia, l'Ajuntament de Llívia i la colla de geganters de Llívia, farà que a partir d'aquest curs escolar es faci formació musical a la vila. La finalitat és oferir formació en gralla i timbal als alumnes del centre escolar, però amb les portes obertes "a la resta de veïns de Llívia i comarca que vulguin venir", ha explicat el professor de música i veí de Llívia, Jordi Serrano.
El projecte compta amb el suport de l'Escola Folk del Pirineu, una escola nascuda el 2010, però que ja venia d'un recorregut previ, i que actualment disposa d'una vintena de professors que treballen a la zona de l'Alt Pirineu. L’Escola Folk del Pirineu posa a l'abast de tothom l'aprenentatge de la música, els instruments i danses tradicionals als pobles i viles del Pirineu. Imparteix classes a una vintena de poblacions pirinenques repartides entre les comarques de l'Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya. Pallars Jussà i Pallars Sobirà. En el cas de la Cerdanya, ja estan implantats a les escoles de Bellver de Cerdanya, Alp, Ger, Lles de Cerdanya, Montellà i Martinet, Prats i Sansor, Puigcerdà i Prullans.
Serrano ha explicat que la voluntat és iniciar la formació a partir del mes d'octubre d'aquest any. Per tal d'inscriure's al curs cal adreçar-se al correu: https://escolafolkdelpirineu.tradicionarius.cat/inici/folk-a-lescola/inscriu-te . Aquesta activitat es durà a terme a una de les aules noves de l'escola Jaume I de Llívia.
Geganters i cercavila el dia 10 de setembre
Paral·lelament, la colla de Geganters de Llívia continua en la seva intenció de fer créixer l'entitat i, precisament, la formació de timbalers i de grallers els aniria molt bé per potenciar l’activitat. Tan geganters com grallers faran una presentació pública el 10 de setembre, amb una cercavila que sortirà del parc de Sant Guillem i pujarà fins a la plaça Major on es farà una xocolatada per a tothom. L'acte començarà a les 17 hores.