22.05.2022 |
Viure als Pirineus

LLÍVIA

Homenatge a la transhumància

Llívia acull aquest cap de setmana la Festa de la Transhumància amb un programa ple d'activitats previstes per al dissabte: un mercat artesanal, demostració d’oficis, exhibició de maneig de ramats amb gossos pastors i moltes activitats per a la mainada.

Imatge d'esquena dels participants a la transhum..ncia envoltats de cavalls i fent cam... (Horitzontal)
Llívia celebra, cada any, la Festa de la transhumància.
Homenatge a la transhumància

El Parc de Sant Guillem de Llívia serà l’escenari, el proper dissabte 1 de juny, de diverses propostes i activitats gratuïtes relacionades amb el món ramader.

La Fira de la Transhumància de Llívia, que s’allarga durant tot el cap de setmana i fins dilluns, homenatja així l’ancestral activitat ramadera d’acompanyar el bestiar cap a muntanya quan arriba el bon temps i tornar-lo a les planes quan s’apropa el fred més rigorós.

El dissabte, a més del mercat artesanal hi haurà propostes molt interessants com l’exhibició de maneig dels ramats amb gossos pastors, activitats gratuïtes per a la mainada, una visita a pagès, l’explicació de l’antiga vida de pastor amenitzada amb l’ajuda del “Pastor Ramonet” i la tradicional demostració d’oficis antics: forjadors, boters, ceramistes d’Angustrine, baldufes i joguines de fusta com les d’abans, etc. al parc de st Guillem, i una ponència sobre els camins rals, una exposició, una projecció documental també sobre la vida de pastor, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Llívia. El diumenge es portarà a terme, a les 11 del matí, una visita guiada pel la Llívia ramadera i, pels més menuts, visita a una explotació ramadera de la vila.

transhumancia-principal-gran

I el dilluns tindrà lloc la sortida del bestiar cap a muntanya, amb els ramaders i tots aquells que els vulguin acompanyar, a les 7.30h del matí des de la Cruïlla de Cereja. Més tard també hi haurà una sortida a peu o amb autocar, fins a les Bulloses. Per al dinar que hi haurà al migdia cal reservar i comprar prèviament el tiquet, a un preu de 15 euros, al Museu Municipal de Llívia (per a la sortida amb autocar també cal reservar al museu, tot i que en aquest cas és gratuït). El bus tornarà cap a Llívia a les 17h.

Durant els tres dies de fira, a més, es podrà visitar una exposició sobre el camí ramader de Marina, ubicada a la Torre Bernat de So. Totes les activitats són gratuïtes excepte el dinar.

Per a més informació: www.llivia.org

Homenatge a la transhumància
Comentarios