Un hivern amb molta neu

Els meteoròlegs ho diuen amb la boca petita però tots coincideixen en el mateix: al Pirineu aquest hivern serà contundent. Tots els mapes apunten que tindrem un hivern extremadament fred i amb fortes nevades, tal i com es va copsar a la reunió de l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics (ACOM) que es va celebrar el primer dissabte d'octubre a Das, a la Cerdanya.   

14448961_1117593131659997_2901212182180616485_n
photo_camera Una imatge de la trobada de meteoròlegs. Foto: Josep Maria Costa.

Das va acollir el passat 1 d'octubre una important trobada de meteoròlegs catalans que va servir per reflexionar sobre la climatogia actual, els canvis i la incidència del temps en el territori. Va ser una trobada força rellevant (a la qual, pels motius que sigui, s'hi ha donat poca importància en els mitjans de comunicació), una reunió d'experts en la qual es van intercanviar opinions i coneixements sobre el món de la meteorologia però també es va parlar de la incidència del temps en el territori, concretament a la zona del Pirineu, un punt estratègic en la geografia catalana. Aquí, la majoria d'observadors meteorològics van coincidir en el mateix: els mapes del temps apunten que tindrem un hivern llarg i extrem

La trobada de Das, que va reunir uns 120 observadors de tota Catalunya, es va fer amb el suport de l'ajuntament de Das i l'estació d'esquí de Masella.

En les properes setmanes estarem atents al temps per veure si les previsions es compleixen i, realment, les nevades són tan brusques com els mapes i les tendències, a mig termini, apunten.

comentaris