Un helicòpter s'afegeix a la recerca dels dos excursionistes perduts a Meranges quan tornaven del Puigpedrós

Els responsables del refugi de Malniu van advertir-los que no pugessin al cim perquè feia mal temps

foto_3414363
photo_camera Segueixen buscant la parella que es va perdre aquest dissabte

Els Bombers segueixen buscant la parella d'excursionistes de Sabadell perduts a la zona de Meranges, mentre baixaven del cim del Puigpedrós. Des d'aquesta tarda s'ha afegit a l'operatiu de recerca un helicòpter, que no s’havia pogut enlairar fins ara pel mal temps. En total, s’han activat deu dotacions dels Bombers, tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i diversos vehicles de la policia francesa que treballen en territori nord-català. També s’han incorporat dos agents del cos d’Agents Rurals. Els serveis d'emergències no han pogut contactar amb la parella des que un d'ells va donar l'avís que s'havien perdut aquest dissabte a la tarda. Segons ha pogut saber l'ACN, a les 9.30 hores la parella va parar al refugi de Malniu, on els responsables els van recomanar que no pugessin al cim.

Els Bombers van rebre aquest dissabte a les 16. 33 hores l’avís d’emergència per activar la recerca de les dues persones perdudes, un home de 57 anys i una dona de 43 anys, veïns de Sabadell, que s’havien perdut quan baixaven de fer el cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu. La responsable del refugi, la Glòria, ha assegurat a l'ACN que tots dos havien arribat cap a dos quarts de deu del matí al refugi en cotxe i que s'havien proposat pujar la muntanya tot i el mal temps i les advertències dels treballadors.

"Quan van arribar al refugi hi havia boira i estava nevant. Els vam recomanar que no hi havien d'anar (a fer el cim) perquè les condicions no eren bones, i ells ens van dir que si no ho veien clar ja baixarien", ha explicat la responsable del refugi, la Glòria, a l'ACN. "El Puigpedrós és un cim que, en general, no és complicat però ho pot ser molt amb condicions adverses, amb boira i neu, que és el que hi havia", ha continuat.

En la seva trucada al 112, l’home va explicar que tots dos duien roba d’abric, menjar i líquids, i que s’havien desorientat en buscar el camí cap al refugi. Immediatament es va posar en marxa tot el dispositiu de recerca, amb el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), juntament amb diverses dotacions terrestres i la col·laboració dels equips de muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Al llarg del vespre d’aquest dissabte, i malgrat les inclemències meteorològiques, els efectius van fer la recerca a peu i van rastrejar la zona propera al refugi, sense obtenir resposta satisfactòria. Com a conseqüència de la boira, la neu i les baixes temperatures, poc abans de les cinc de la matinada es va aturar la recerca i aquesta s’ha reprès a primera hora d’aquest diumenge.

El dispositiu de recerca coordinat pels Bombers de la Generalitat continua buscant la parella desapareguda, amb la qual no s’ha pogut contactar a través del mòbil des d’aquest dissabte a la tarda.