14.08.2022 |
Viure als Pirineus

Ha mort Josep Vinyet, impulsor del Festival de Música Vila de Llívia

Josep Vinyet era un activista cultural que va destacar, entre d'altres, per la creació del Festival de Música Vila de Llívia o l'Emissora Ràdio Puigcerdà. Vinyet tenia 95 anys i fa uns dies va rebre un homenatge per part dels actuals responsables artístics del festival de Llívia.

Ha mort Josep Vinyet, impulsor del Festival de Música Vila de Llívia

Nascut el 1920, Josep Vinyet (Tortellà), de 95 anys, va impulsar el 1982 la primera edició del Festival de Música Vila de Llívia. I va ser aquí, el 1988, on va començar la relació del reconegut flautista Claudi Arimany (Granollers, 1955) amb el seu admirat Jean-Pierre Rampal (1922-2000) com a companys d'escenaris d'arreu del món. Arimany, deixeble i hereu d'un estil que va retornar la popularitat a la flauta com a instrument solista clàssic ha estat fidel al festival al llarg dels anys. I Llívia a ell. El flautista va agafar el relleu de Josep Vinyet en la direcció artística d'un festival que, enguany, retrà homenatge al seu fundador. Serà el 18 d'agost en el concert d'I Musici de Vivalvi, amb Arimany com a solista. El festival arriba a la seva trenta-quatrena edició.

Per primera vegada, el festival programa òpera i s'estrenarà amb la barroca Dido i Eneas (1689) de Henry Purcell, amb la Companyia Ad Parnassum de Londres i l'orquestra L'Offerta Musicale di Venezia. L'obra de Purcell, l'única de les seves peces considerada com a òpera, clourà el 21 d'agost un certamen amb sis concerts (vegeu el programa) que obrirà el 9 d'agost l'orquestra OCT 48, amb el clarinetista Darko Brlek. L'òpera pren el relleu al gospel, l'altre gènere que en els darrers anys també havia format part d'una programació eminentment clàssica.

Eren les 19'05 hores d'aquest divendres quan el seu cor va deixar de bategar. L'acte del sepeli tindrà lloc a l'església de Sant Domènec aquest diumenge dia 30 d'agost, a les 13'00 hores.
 

Ha mort Josep Vinyet, impulsor del Festival de Música Vila de Llívia
Comentarios