07.12.2021 |
Viure als Pirineus

Guils projecta la millora i embelliment del cementiri vell de Saneja

Les obres, que costaran uns 50.000 euros, s’iniciaran l’any 2018

cementirisaneja01
Vista general del cementiri vell de Saneja
Guils projecta la millora i embelliment del cementiri vell de Saneja

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya projecta la millora i embelliment del cementiri vell del nucli de Saneja. Les obres d’ordenació d’aquest espai, el seu entorn i la il·luminació de l’església de Sant Vicenç tindrà un cost aproximat de 50.000 euros, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Valentí Tuset.

cementirisaneja03

La redacció del projecte ha anat a càrrec de l’estudi d’arquitectura Maurell de Barcelona. La família Maurell és originària de Guils de Cerdanya i, de fet, tenen els seus avantpassats enterrats al cementiri del nucli de Saneja.

Aquesta circumstància personal ha estat la causa per la qual els arquitectes Maurell han redactat el projecte de forma altruista. L’alcalde Tuset ha avançat que les obres s’executaran l’any 2018 i que es farà una reunió prèvia amb els veïns del nucli per explicar-los el projecte en detall, seguint el mateix procés que en el seu dia es va fer en les obres de millora del cementiri de Guils.

cementirisaneja04

El projecte d’embelliment del cementiri de Saneja compta també amb la participació de la historiadora local, Dolors de Moxó, que ha fet un estudi exhaustiu de les famílies enterrades. En un seguit de panells, que estaran instal·lats al nou accés que tindrà el cementiri, s’hi podran llegir un recull de totes les persones que estan enterrades en aquest espai.

Guils projecta la millora i embelliment del cementiri vell de Saneja
Comentarios