Guils aprova tres projectes amb una inversió de 300.000 euros pels propers mesos

Les obres són la reforma de la plaça de Guils, l’embelliment del cementiri vell de Saneja i la creació d’una plaça a tocar de l’església de Sant Esteve

cementirisaneja
photo_camera El cementiri de Saneja

L’ajuntament de Guils de Cerdanya va aprovar, en el seu darrer ple, celebrat a últims d’aquest mes de març, els projectes de reforma de la plaça de Guils, la creació de la plaça de l’església de Guils i la reforma i embelliment del cementiri vell de Saneja. Ara, els projectes hauran de sortir a exposició pública i, posteriorment, sortiran a concurs públic per a l’adjudicació de les corresponents obres.

Aquests projectes, que ja van ser detallats als veïns de Guils de Cerdanya en l’assemblea de poble que es va celebrar el passat mes de setembre, suposaran una inversió de prop de 300.000 euros. L’alcalde de Guils de Cerdanya, Valentí Tuset, ha explicat que les obres s’executaran aquest 2018 i 2019. “Les obres de la plaça de Guils i el cementiri vell de Saneja s’iniciaran aquest 2018, si els terminis administratius ens ho permeten. L’obra de la plaça nova a tocar de l’església de Sant Esteve de Guils quedarà pendent pel pressupost del 2019”.

Els pressupostos de les obres posen de manifest l’envergadura dels projectes: la plaça de Guils té un pressupost de 150.652 euros, la reforma del cementiri vell de Saneja costarà 42.244 euros i, finalment, la creació de la nova plaça suposarà una inversió de 92.807 euros.