18.05.2022 |
Viure als Pirineus

RECONEIXEMENTS

El Grup de Recerca de Cerdanya s’endú el 36è premi Cerdà de l’Any

L'acte de proclamació del guardó es va fer, aquest diumenge, al Fòrum de Llívia.
Cerdà de l'any 2021
El Grup de Recerca de Cerdanya s’endú el 36è premi Cerdà de l’Any
El Grup de Recerca de Cerdanya s’endú el 36è premi Cerdà de l’Any

El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) va ser distingit, aquest diumenge, a Llívia, amb el guardó Cerdà de l'Any 2021, en un acte que es va celebrar al Fòrum de la vila llivienca. L'acte va amb la presència d'autoritats locals i comarcals i un centenar de persones vingudes d'arreu de la Cerdanya.

L'acte d'aquest diumenge va gaudir també de la participació dels Castellers de Cerdanya, Eric el Català, el poeta Gabriel Lupiañez, Xavier Valiente, l'acordionista Eva Campi i les alumnes de l'escola Dansart de Puigcerdà.

Cerdà de l'any 2021 bis
El gunyador del premi 'Cerdà de l'Any' amb els dos finalistes / llivia.org

Els altres dos finalistes d'aquesta edició han estat el músic Josep Lizandra i l'assistent social Mado Gaurenne.

El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) és una entitat nascuda l'any 2008 "constituïda com una entitat cultural i científica sense ànim de lucre relacionda amb la Cerdanya". Actualment, el grup organitza tota mena d'activitats, al llarg de l'any, des de conferències i xerrades, fins al Festival de Cinema de Cerdanya, el cicle "Joves Investigadors", fòrums de debat o l'edició de revistes com ara Querol o Ker, entre altres iniciatives.

El premi Cerdà de l'Any el lliura l'Institut d'Estudis Ceretans, en una iniciativa en la qual també hi participen Amics de Cerdanya i Ràdio Pirineus. La iniciativa compta amb el suport de la publicació Pànxing, de diferents empreses comarcals i institucions. S'ha concedit anualment, des de l'any 1985.

En l'actualitat, el guanyador es decideix per votació popular (50%) i el jurat (50%). Enguany el jurat ha estat integrat per 24 persones de l'alta i baixa Cerdanya. Aquest any el premi ha rebut un total de 330 votants, la majoria persones que han votat pel web.

El Grup de Recerca de Cerdanya s’endú el 36è premi Cerdà de l’Any
Comentarios