CIÈNCIA

El Grup de Recerca de Cerdanya impulsa un cicle de conferències per apropar els joves a la ciència

Una de les funcions del Grup de Recerca de Cerdanya és la divulgació científica, en una comarca que no destaca pel seu interès massiu per la ciència.
Marta Bertran Ferrer GRC
photo_camera Marta Bertran Ferrer participarà al cicle 'Parlem de Ciència' del Grup de Recerca de Cerdanya / FS

El Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) és una entitat cultural sense ànim de lucre, però també és una entitat científica. Una de les funcions, per tant, és la divulgació científica, en una comarca que no destaca pel seu interès massiu per la ciència.

El GRC ja organitza un seguit de jornades anuals o bianuals de caràcter científic (astronomia, geologia i paleontologia, zoologia i botànica) amb la finalitat de promoure la investigació científica a i sobre la comarca.

Tanmateix, el GRC ha decidit crear un cicle extens complementari de conferències de temàtica científica variada, dirigides al públic general i molt especialment al públic jove, a fi d’incrementar l’interès per aquesta àrea del coneixement.

Marta Bertran Ferrer GRC 2
Marta Bertran Ferrer participarà al cicle 'Parlem de Ciència' del Grup de Recerca de Cerdanya / FS

El cicle portarà el títol de “PARLEM DE CIÈNCIA”, tindran lloc a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà a les 19 hores i constarà enguany de les següents conferències:

• Dissabte, 15 d‘abril, Conferència: “Els desllorigadors contra el canvi climàtic: materials i sostenibilitat”, per Xavier Obradors, físic i director de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC).

• Divendres, 21 d’abril, Conferència: “Les Criptomonedes: l’or del segle XXI?”, per Joan Pujol, economista.

• Dissabte, 22 d’abril, Conferència: “Ecosistemes pirinencs durant l’edat de gel”, per Joan Madurell Malapeira, professor de Paleontologia (UAB).

• Divendres, 28 d’abril, Conferència: “Les espècies invasores”, per Marc Riera, biòleg (CREAF).

• Dissabte, 29 d’abril, Conferència: “ALICE en el país de les meravelles. Una cerdana al cor del CERN”, per Marta Bertran Ferrer, Enginyera telemàtica (CERN).

comentaris