Gran afluència a la presentació del llibre "Pels estanys de Cerdanya"

La Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà va tenir lloc la presentació del llibre: “Pels estanys de Cerdanya”, d’Ermengol Orriols, Salvador Orriols, Alexis Cagigos, Oriol Mercadal i Enric Quílez. L’acte va ser organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i Edicions Salòria, editorial del llibre.

Presentació del llibre "Pels estanys de Cerdanya"
photo_camera Presentació del llibre Pels estanys de Cerdanya

Pels estanys de Cerdanya és una guia turística que inclou gairebé tots els estanys cerdans, tant els de la plana com els de la muntanya. Conté una extensa introducció sobre el medi natural cerdà relacionat amb els estanys (geologia, flora, bolets i fauna), així com un recull il·lustrat de les llegendes més conegudes dels estanys cerdans. La guia pròpiament dita conté 35 itineraris amb gairebé una norantena d’estanys, llacs i basses, classificats per dificultat d’accés i està basat en el treball de recerca de Batxillerat de l’Ermengol Orriols, autor principal de la guia.

Cal remarcar que el llibre és fruit del cicle que la nostra entitat organitza cada any per incentivar i mostrar la recerca dels estudiants de batxillerat sobre la comarca de la Cerdanya i que té la seva posada en escena cada juliol amb el cicle Joves Investigadors i el Premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà al millor treball de recerca de batxillerat sobre Cerdanya. Des de la nostra entitat apostem pels joves valors no només posant les eines per mostrar els treballs, sinó també intentant vincular els joves de la comarca i no deixar escapar el talent emergent que aquests evidencien. Des del Grup de Recerca de Cerdanya ens mostrem satisfets que les nostres iniciatives sense ànim de lucre acabin podent-se plasmar en la creació de nou coneixement sobre Cerdanya i en la seva difusió arreu, en aquest cas, en col·laboració amb Edicions Salòria.

L’acte, que va cloure el Sr. Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, va ser multitudinari i va ser seguit per prop de 160 persones que ompliren de gom a gom la Sala de Convencions del Museu Cerdà.