03.10.2022 |
Viure als Pirineus

MOBILITAT

El Govern confirma que el servei del Tren Blanc fins a Puigcerdà es reprendrà aquest cap de setmana

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha recordat que quan el Govern es va assabentar que el servei del Tren Blanc s'havia suspès van "exigir" que el servei es tornés a posar en marxa.
Tren Puigcerdà
Un tren de rodalies arriba a l'estació de Puigcerdà /cerdanyaonline.com
El Govern confirma que el servei del Tren Blanc fins a Puigcerdà es reprendrà aquest cap de setmana

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat que aquest mateix cap de setmana Renfe reprendrà el servei del Tren Blanc de l'R3. És un servei semidirecte que uneix l'Hospitalet de Llobregat amb Puigcerdà els dissabtes, diumenges i festius de la temporada de neu. Sense avisar i de manera unilateral, Renfe va suspendre el servei. Una de les justificacions va ser la manca de maquinistes. Per Gavín "no és cap argument" i veu en el traspàs "absolut i complet" de Rodalies l'única sortida a aquesta situació. El secretari de Mobilitat va demanar ja fa dies per carta a Renfe la restitució del servei de la línia Binèfar-Lleida. Gavín ha recordat que tot i no tenir competències en aquesta línia afecta molts veïns de Lleida.

Gavín ha recordat que quan el Govern es va assabentar que el servei del Tren Blanc s'havia suspès van "exigir" que el servei es tornés a posar en marxa. Serà aquest cap de setmana quan tornarà a funcionar i perquè tingui continuïtat, ha dit Gavín.

Pel secretari de Territori i Mobilitat la supressió d'aquests serveis entra en total contradicció amb les actuacions que s'estan duent a terme per a la potenciació dels serveis de transport públic i la mobilitat sostenible.

El tren funciona des del 2011, fa 10 anys, i circulava a primera hora del matí en sentit Puigcerdà amb parada a Barcelona, Granollers-Canovelles, Vic, Ripoll, Ribes de Freser i la Molina. A la tarda feia el trajecte de tornada amb l'objectiu de facilitar i promoure l'accés en transport públic a les estacions d'esquí.

El Govern confirma que el servei del Tren Blanc fins a Puigcerdà es reprendrà aquest cap de setmana
Comentarios