La Geocerca (Geocaching) com a recurs educatiu

El mes d’octubre del 2014 es va posar en marxa una iniciativa d'un grup de mestres, del Centre de Recursos Pedagògics de Cerdanya I del Consell Comarcal de la Cerdanya, que creà un curs dins del Pla de Formació de Zona del personal docent de la Cerdanya. Es tracta d’un curs de geocerca i les seves aplicacions educatives que finalitzarà el pròxim mes de maig.

DSC_0683
photo_camera La geocerca és una activitat lúdica.

L’origen d’aquest curs està en la Festa de l’Arbre de l’any passat, celebrada als municipis de Ger i Isòvol, la qual va generar molt material de treball al voltant del bosc de ribera, aprofitable per dur a terme iniciatives pedagògiques alternatives. Per la qual cosa es va pensar en el seu aprofitament en un curs de geocerca pels mestres i professors de Cerdanya.

La geocerca (o Geocaching) és una activitat lúdica que es pot jugar tant a la ciutat com a la natura i que consisteix a buscar tresors amagats per altres jugadors per mitjà de pistes i utilitzant un aparell GPS i compartir-ho a la web: www.geocaching.com.

El curs té 5 blocs, cadascun dels quals té una sessió teòrica i una sessió pràctica que duta a terme a diferents indrets de la comarca (castell de Llívia, riberes de l'Alt Segre, Bell-lloc, bassa de Sanavastre, Quadres, Esterregalls d'Isòvol i Olopte).

Les sessions teòriques es basen en l'obtenció de coneixements sobre cartografia, tecnologia GPS i geocerca que s'aplicaran en les sessions de camp, les quals serviran per practicar els coneixements adquirits a l'aula alhora que s'aprofundiran en diferents aspectes del bosc i de l'ambient de ribera.