La Geocerca (Geocaching) com a recurs educatiu

La geocerca és una activitat lúdica.

El mes d’octubre del 2014 es va posar en marxa una iniciativa d'un grup de mestres, del Centre de Recursos Pedagògics de Cerdanya I del Consell Comarcal de la Cerdanya, que creà un curs dins del Pla de Formació de Zona del personal docent de la Cerdanya. Es tracta d’un curs de geocerca i les seves aplicacions educatives que finalitzarà el pròxim mes de maig.

L’origen d’aquest curs està en la Festa de l’Arbre de l’any passat, celebrada als municipis de Ger i Isòvol, la qual va generar molt material de treball al voltant del bosc de ribera, aprofitable per dur a terme iniciatives pedagògiques alternatives. Per la qual cosa es va pensar en el seu aprofitament en un curs de geocerca pels mestres i professors de Cerdanya.

La geocerca (o Geocaching) és una activitat lúdica que es pot jugar tant a la ciutat com a la natura i que consisteix a buscar tresors amagats per altres jugadors per mitjà de pistes i utilitzant un aparell GPS i compartir-ho a la web: www.geocaching.com.

El curs té 5 blocs, cadascun dels quals té una sessió teòrica i una sessió pràctica que duta a terme a diferents indrets de la comarca (castell de Llívia, riberes de l'Alt Segre, Bell-lloc, bassa de Sanavastre, Quadres, Esterregalls d'Isòvol i Olopte).

Les sessions teòriques es basen en l'obtenció de coneixements sobre cartografia, tecnologia GPS i geocerca que s'aplicaran en les sessions de camp, les quals serviran per practicar els coneixements adquirits a l'aula alhora que s'aprofundiran en diferents aspectes del bosc i de l'ambient de ribera.