27.11.2022 |
Viure als Pirineus

INTEGRACIÓ SOCIAL I LABORAL

La Fundació Adis, d'integració social i laboral, obrirà una agrobotiga a Puigcerdà

L’Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Adis han signat un conveni pel qual l’Ajuntament cedeix un local que l’entitat destinarà a la creació d’una Agrobotiga de productes km0.

Piñeira Adis
L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president de la Fundació Adis, Rafa Villena, signant el conveni/puigcerda.cat
La Fundació Adis, d'integració social i laboral, obrirà una agrobotiga a Puigcerdà

L’Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Adis han signat aquest dijous 16 de maig un conveni pel qual l’Ajuntament cedeix de forma gratuïta a la Fundació un local del carrer Solana de Puigcerdà i que l’entitat destinarà al nou projecte d’integració social i laboral de les persones amb discapacitat, amb la creació d’una Agrobotiga de productes km0.

El projecte “Incorpora’m”, d’integració laboral de les persones amb diversitat funcional, planteja diferents línies d'activitat econòmica com són un servei de distribució de publicitat, un de neteja, un altre de bugaderia o la creació d’aquesta Agrobotiga, un centre de distribució i promoció del productes de km 0 de la comarca i que comptarà amb un 70% de treballadors contractats amb discapacitat.

El termini de cessió gratuïta del local on s’instal·larà l’Agrobotiga, i que l’ajuntament té arrendat per 510€ mensuals, és de 10 anys.

El projecte d’adequació d’aquest nou espai compta amb un pressupost de 120.000 €, dels quals 20.000 € seran aportats per l’Ajuntament de Puigcerdà, 20.000 € més per la resta d’ajuntaments de la comarca, 40.000 € per la Diputació de Girona i 40.000 € més de fons propis de la Fundació Adis i finançament privat.

La remodelació del local està prevista que comenci en breu per tal de que l’Agrobotiga pugui obrir les seves portes a l’agost.

Segons ha explicat l’alcalde, Albert Piñeira, davant la necessitat social que suposa la integració laboral de les persones amb discapacitat, “la Fundació Adis ha creat el projecte Incorpora'm amb l'objectiu que les persones amb diversitat funcional puguin formar-se i integrar-se al mercat laboral i es puguin crear nous llocs de treball per a aquest col·lectiu.” L’alcalde ha remarcat que “un dels millors vehicles d’integració és precisament la incorporació al món laboral”, i ha posat en valor que la Fundació Adis ha demostrat “ser una entitat solvent, seriosa, eficaç, capaç de tirar endavant els seus projectes, amb sensibilitat i que sempre hi és quan hi ha una necessitat social”.

Rafa Villena, president de la Fundació Adis ,s’ha mostrat molt satisfet amb la signatura del conveni de cessió del local que permetrà materialitzar l’Agrobotiga, alhora que ha destacat que “l’objectiu per aquest any del projecte Incorpora’m és poder incorporar al mercat laboral unes 20 persones amb discapacitat”. Així mateix, el president de la Fundació Adis ha remarcat que des de l’entitat “volem que la gent ens contracti perquè oferim un servei d’excel·lència i de qualitat”, i ha explicat que avui ja hi ha alguns serveis en marxa i persones contractades en el marc d’aquest projecte.

Adis

Fundació Adis

La Fundació ADIS és una entitat sense ànim de lucre, creada l'any 2002, que treballa per afavorir la integració social de les persones amb discapacitat.

El seu àmbit d'acció és la Cerdanya i a través de persones que desinteressadament s'ofereixen per ajudar i compartir amb els altres, canalitzem una part de l'acció social a la Comarca.

La seu d'Adis està ubicada a Puigcerdà, és un centre Social, Lúdic i cultural, on es realitzen tota mena d'activitats: cursos, tallers, grup de teatre, conferències... Aquestes activitats tenen com a objectiu fomentar una dinàmica social que afavoreixi el coneixement, la convivència i la tolerància entre les persones.

La Fundació Adis, d'integració social i laboral, obrirà una agrobotiga a Puigcerdà
Comentarios