FESTES POPULARS

La Flama del Canigó tornarà a recórrer viles i pobles de tota la Cerdanya

La Flama recorrerà la Cerdanya de cap a cap (de Montlluís fins a Martinet), formant en un ambient festiu, una rua de músics i grallers que custodiaran grups de ciclistes i cotxes.
Flama del Canigó cerdanya
photo_camera La Flama del Canigó l'any passat va anar des de Montlluís fins a Martinet per fer-la arribar a 40 municipis / Òmnium

La “Comissió d’Entitats de La Flama del Canigó de Cerdanya”, s’ha posat en marxa i ja prepara amb força l’edició d’aquest 2023. L’any passat, amb l’esforç de més de 50 voluntaris, els Equips de Foc van fer arribar la Flama a 40 pobles de l’Alta i Baixa Cerdanya. Un notable èxit, que unit a la participació d’Ajuntaments, Escoles, Entitats Excursionistes, Culturals, Esportives i sobretot de molta gent, els anima a seguir treballant per fer mes gran aquesta tradicional festa.

Flama del Canigó cerdanya
La Flama del Canigó l'any passat va anar des de Montlluís fins a Martinet per fer-la arribar a 40 pobles cerdans / Òmnium

Enguany, un Equip de Foc d’excursionistes, tornarà a pujar al cim del Canigó per ser presents a la cerimònia de regeneració. Després, la baixaran a Fillols on prendran el relleu altres Equips de Foc. La Flama recorrerà la Cerdanya de cap a cap (de Montlluís fins a Martinet), formant en un ambient festiu, una rua de músics i grallers que custodiaran grups de ciclistes i cotxes. Enguany també, ens felicitem per la incorporació a la Comissió de: Puigpedrós Associació, l’Institut d’Estudis Ceretans, Cerdagne-Rando, i el Team Velo de ciclistes de l’Alta Cerdanya.

La Flama del Canigó és un símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l'element del foc com a símbol preeminent. La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i els Equips de Foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu, que no entén d’estats ni de fronteres.

comentaris