TRIBUNALS

Jutgen un home per haver calat foc en un bar de Puigcerdà amb clients a dins

Els fets van passar el 2018 i tres persones que eren dins l’edifici van haver de ser ateses per inhalació de fum.
Incendi bar Puigcerdà Emili Giménez
photo_camera Els Bombers treballant en l'Incendi del bar de Puigcerdà, el 5 d'abril de 2018 / Emili Giménez

L'Audència de Girona jutjarà, aquest dilluns, un veí de Puigcerdà acusat de calar foc en un bar de la localitat mentre hi havia clients dins l’any 2018, segons publica el Diari de Girona. 

Segons la versió de la fiscalia, que li demana 14 anys de presó i dos mesos de multa pels fets, l’acusat va obtenir el combustible en una benzinera de la Plaça Europa de la localitat. Tot plegat va fer-ho el mateix dia; cap a dos quarts de set de la tarda del 5 d’abril va adquirir uns dos litres de gasolina sense plom 95 que va introduir en una garrafa de plàstic que també va comprar per transportar-la. Llavors, just després, el processat, que no tenia antecedents penals, va dirigir-se cap al bar, situat al carrer Querol.

La virulència del foc va mobilitzar fins a vuit dotacions dels Bombers, que van acudir dels parcs de Puigcerdà, Guardiola de Berguedà, Bellver de Cerdany, Alp i del Comandament de la Regió d’Emergències Centre. Un cop comprovat que no va quedar ningú atrapat i van apagar les flames, van ventilar el local i van comprovar l’afectació estructural de l’edifici.

Tres persones que eren dins l’edifici van haver de ser ateses per inhalació de fum, i alguns clients van patir cops que es van fer en el moment que intentaven fugir. Pel que fa a l’estat del local, va patir desperfectes per valor de 5.294 euros que van ser coberts per l’asseguradora, i que aquesta ara reclama.

El processat s’enfronta a un delicte d’incendi amb greu risc per la vida o integritat de les persones pels quals li demanen 14 anys de presó i a dos delictes lleus de lesions pels quals li demanen una multa de 900 euros. A més, també s’enfronta a haver de pagar indemnitzacions a les víctimes i a l’asseguradora.