06.12.2022 |
Viure als Pirineus

MUSICA D'ARREL TRADICIONAL

Festival Trama, 7a mostra de Músiques de les Muntanyes d'Europa

Del 10 al 12 d’agost, Bellver de Cerdanya es converteix en la capital de la música dels Pirineus i les muntanyes d’Europa, gràcies a la celebració del Festival Trama, que enguany arribarà a la setena edició.
Orquestrina-Trama_31
Imatge promocional de l'Orquestrina Trama
Festival Trama, 7a mostra de Músiques de les Muntanyes d'Europa

El Festival Trama s’ha convertit en una cita imprescindible de la música de les muntanyes d’Europa, amb la participació de formacions provinents de diferents contrades, amb especial atenció a la música que es fa a Catalunya. Pel que fa als escenaris del festival, els concerts més experimentals es fan a l’espai natural de la Fou de Bor i al Teatre del Centre Cívic ‘Escoles Velles’. La plaça Major acull els concerts més multitudinaris i els balls. Com a novetat, enguany s’obrirà el Cafè Trama, al pati de Ca les Monges, on grups i visitants disposaran d’un espai de trobada.

El concert inaugural del Trama estarà protagonitzat per la Companyia Elèctrica Dharma, a la plaça Major de Bellver, el dissabte, 10 d’agost a les 23.00h. El concert a la Fou de Bor, en plena natura, és un dels més especials del festival per l’escenari on té lloc. Serà diumenge, 11 d’agost, a les 11h, amb Aiga! d’Ivan Garriga. A les 13h, serà el torn de l’Escola Folk del Pirineu, que estrenarà l’escenari del Cafè Trama al pati de Ca les Monges. En aquest mateix espai, a les 16.30 tindrem a la cantant aranesa Alidé Sans. A les 19, la música es traslladà al teatre del Centre Cívic “Escoles velles”, amb la formació del noruec Karl Seglem. La plaça Major acollirà els dos darrers concerts del dia, a les 22h, Urbàlia Rurana i, a les 23.30h Aires del Montseny.

Dilluns, 12 d’agost, a les 11.30h, Jaume Arnella i Carles Belda tocaran a l’ermita romànica de Sant Serni de Coborriu, un altre dels espais emblemàtics del festival. A les 16.30, al Cafè Trama actuarà Muga. La música de Sourdure es podrà escolar al Teatre del Centre Cívic a les 19h. La jornada finalitzarà al vespre, amb les actuacions de Joseba Tapia, a les 22h, i l’Orquestrina Trama, a les 23.30h, a la plaça Major.

L’Entramat, els concerts més íntims

Amb l’objectiu de donar al Festival Trama el caràcter pirinenc que es mereix, el festival es va estendre als municipis veïns dins de la Cerdanya lleidatana. Així doncs, Riu de Cerdanya, Prats i Sansor, Prullans, Montellà i Martinet i Lles de Cerdanya, acolliran concerts en les seves esglésies romàniques. A l’Entramat d’enguany actuaran Daura Trio (dilluns, 5 d’agost a l’Església de Sant Pere de Lles de Cerdanya), UT Eduard Casals, Jordi Fàbregas i Paco Pi (dimarts, 6 a l’Església de Sant Serni de Montellà), Criatures (dimecres, 7 d’agost a l’Església de Sant Esteve de Prullans), Marc i Quirze Egea (dijous, 8 d’agost, a l’Església de Sant Serni de Prats) i Eduard Iniesta i Heura Gaya (divendres, 9 d’agost, a l’Església de Sant Joan de Riu de Cerdanya). Les formacions van acompanyades de músics de l’Escola Folk del Pirineu.

El Trama està organitzat per l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, l’IDAPA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Festival Trama, 7a mostra de Músiques de les Muntanyes d'Europa
Comentarios