07.12.2022 |
Viure als Pirineus

La Festa del Trinxat celebra 20 anys

El dissabte 28 de febrer tindrà lloc la 20a edició de la Festa del Trinxat de Puigcerdà. Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà serà testimoni d’una de les festes gastronòmiques més importants de la Cerdanya. El sopar, previst a les 9 del vespre, albergarà uns 800 comensals tant de Puigcerdà i la Cerdanya com de la resta del país, de França i d’Andorra, i comptarà amb la presència de diverses personalitats rellevants de la vida cultural, social i política.

DSC_0501
Imatge de l'edició anterior. Foto: Emili Giménez.
La Festa del Trinxat celebra 20 anys

El menú d’enguany tindrà com a entrants embotits i formatges de la Cerdanya, així com una crema de pastanaga amb trufes de formatge de cabra i llavors ecològiques. El plat protagonista, el trinxat, s’elabora amb trumfes (patata cerdana) i amb la col d’hivern, una col d’una varietat molt concreta i que ha d’haver estat tocada pel gel de les nits cerdanes, a més de la imprescindible rosta d’un porc també de la terra i el suc de fregir la rosta, que serveix per lligar el plat. De segon hi haurà bacallà a la mel de Cerdanya amb pernil i de postres un pastís del 20è aniversari de la Festa del Trinxat.

La Festa del Trinxat va més enllà d’un sopar de gala i vol ser un aparador de la gastronomia cerdana, els seus plats més tradicionals i els productes de la terra.

Després del sopar hi haurà un ball de nit amenitzat pel grup Stress Band. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del dia 9 de febrer. El preu es manté igual que l’any passat (25 €).

El certamen l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, i compta amb la col·laboració imprescindible de diversos restaurants, proveïdors i establiments de Puigcerdà i la Cerdanya. El cartell de la Festa del Trinxat 2015 és obra de Roger Vidal Munells.

Més informació al web www.puigcerda.cat, als mails [email protected] i [email protected], i al telèfon 972 880 542.

 

La Festa del Trinxat celebra 20 anys
Comentarios