La Cerdanya

Exposició de 100 gravats sobre fusta de les aquarel·les de Salvador Dalí a l'Espai Ceretània de Bolvir

El proper 1 d’octubre a les 12h, al Museu Espai Ceretània (C/ La Corona nº46, 17539 Bolvir), tindrà lloc inauguració gratuïta de la nova exposició sobre els gravats de les aquarel·les que Salvador Dalí va pintar entre els anys 1951 i 1960 per il·lustrar la Divina Comèdia de Dante Alighieri, organitzada per “Les éditions d’Art les Heures Claires de Paris”. 

Espai Ceretània
photo_camera Un dels grans espais culturals de la Cerdanya és a Bolvir.

Les 100 aquarel·les segueixen el llarg viatge de Dante, en el que el seu amor platònic Beatriu es conduïda per Virgili per l’Infern, el Purgatori i el Paradís. L’any 1.300 Dante va començar la redacció dels 14.000 versos que composen aquesta obra magna de la literatura italiana. L’edició de la Divina Comèdia il·lustrada per Dalí, la va dur a terme “Les éditions d’Art  les Heures Claires de Paris” sota la direcció de Jean Estrada. El maig de 1960 al Museu Galiera de Paris, és van exposar les 100 aquarel·les originals de Salvador Dalí, 34 de l’Infern, 33 del Purgatori i 33 del Paradís. El gravador Raimond Jaquet, va estar 4 anys fent les planxes per imprimir cada gravat.

Dalí va intervenir en cada una de les il·lustració afegint colors i fent retocs, fins a donar el “bon a tirer” és a dir el seu acord definitiu, en total es van fer 3.500 planxes, això suposa que cada gravat te una mitjana de 35 colors diferents. Fa molts anys que l’edició està exhaurida, però el director de les “Éditions d’Art les heures Claires de Paris” Daniel David ens ha facilitat poder exposar els 100 gravats, d’una de les obres en la que es poden retrobar tots els mites i símbols de l‘obra de Dalí.

Per ampliar informació i obtenir material gràfic us podeu posar en contacte amb el museu Espai Ceretània al correu electrònic [email protected] o al 972.895192. O us podeu posar en contacte amb Mª Mercè Amat, secretaria del ajuntament de Bolvir, al correu electrònic [email protected] o al 972.895001.