Èxit de la primera Festa de la Transhumància d’estiu a Llívia

Rememorant la tradició centenària de la transhumància, Llívia ha celebrat aquest cap de setmana una festa divulgativa amb diverses activitats culturals i de lleure.

IMG_8483
photo_camera Imatge dels formatges dels Pirineu de Lleida.

La primera Festa de la Transhumància d’estiu de Llívia s’ha celebrat amb èxit aquest cap de setmana tot i la incertesa que hi havia pel que fa al temps. Els diferents actes, pensats per apropar la tradició de la transhumància als visitants que hi ha a la Cerdanya durant el mes d’agost, han agradat al públic, especialment la presentació de la raça Gos de muntanya dels Pirineus i la xerrada sobre el Camí de Marina.

El dinar popular es va traslladar a diumenge a causa de les probabilitats de pluja que hi havia dissabte, i va aplegar més de 200 persones. També es van portar a terme diverses visites guiades al Museu de la Farmàcia i al Museu de la Pagesia. L’Institut Pirinenc del Gos de Muntanya dels Pirineus, per la seva banda, va oferir una presentació de la raça de gos pastor Gos de Muntanya dels Pirineus que va aplegar molt de públic, igual que la xerrada oferta per Joan Rovira sobre el Camí de Marina, els pastors i la transhumància.

L’excursió de nòrdic walking pel camí de la transhumància fins a Angostrina es va poder celebrar amb normalitat, igual que les activitats per a la mainada i el Mercat de vi i formatge de muntanya, que va tenir tres productes estrella: per una banda els vins Carisma de Montant i Selltambé coneguts com a vins d’alçada, i els vins del celler Casa Patau amb denominació d'origen Costers del Segre; i per l’altra, els formatges dels Pirineus de Lleida, de la mà de la formatgeria Vilavella. 

L’Ajuntament de Llívia i l’empresa Eixmedia com a organitzadors de la Festa, juntament amb els representants de Lluçà i de Santa Margarida i els Monjos amb els quals Llívia té signat un acord de recuperació i promoció del Camí ramader de Marina, van acordar celebrar una nova edició de la Festa l’any que ve, fent-la coincidir amb el pas del bestiar per la vila de Llívia en el seu camí cap al llac de les Bouilloses, és a dir durant el mes de juny. Així, es pretén que els visitants que hi han assistit enguany repeteixin l’any vinent amb l’al·licient de poder veure també el pas del bestiar, alhora que es fa més gran la tradicional celebració que s’acostuma a fer a Llívia en aquesta època.