06.12.2022 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Esquerra Puigcerdà proposa 2 hores gratuïtes, al pàrquing de les Tereses, per beneficiar el comerç local

Els republicans consideren que l'abandonament i el poc manteniment de l'espai genera inseguretat 
pàrquing-gratis-
Dipòsit de vehicles al pàrquing de les Tereses de Puigcerdà/ERC
Esquerra Puigcerdà proposa 2 hores gratuïtes, al pàrquing de les Tereses, per beneficiar el comerç local

Esquerra Puigcerdà ha denunciat de nou la manca de manteniment i l’estat d’abandonament amb el que es troba el pàrquing de les Tereses, que és de gestió municipal. Els republicans proposen a l’equip de govern que tanqui amb barreres l’aparcament i apliqui una tarificació amb l’objectiu que es deixi de fer servir com aparcament per cotxes abandonats i de magatzem d’eines i restes.

Esquerra aposta per un tarificació que beneficiï, a més, el comerç local amb les dues primeres hores gratuïtes i apliqui unes tarifes reduïdes en horari nocturn. L’objectiu és adaptar i ajustar sempre els preus a la necessitat dels veïns i veïnes i destinar els beneficis exclusivament al manteniment i, també, a la futura ampliació del pàrquing. Els ciutadans no poden utilitzar sovint aquesta zona d'aparcament per la presència de vehicles en estat d'abandonament o d'estacionament permanent, ja sigui per l'ús indegut d'alguns veïns o bé perquè s'utilitza com a magatzem de maquinària d'obra, segons han explicat els republicans en un comunicat. Esquerra Puigcerdà remarca la falta d'il·luminació, així com la inseguretat que produeix caminar durant l'horari nocturn per aquest entorn.

El grup municipal considera que l'actual equip de govern de l'Ajuntament s'ha despreocupat totalment de la gestió d’aquest espai públic i afirmen que un espai com el pàrquing de les Tereses ha de complir la seva funció que és el de facilitar que l’accés al centre de Puigcerdà. Actualment - segons ERC - "molts usuaris es veuen obligats a aparcar en altres pàrquings, amb costos més alts, o han deixar els cotxes a les afores del poble sense la possibilitat d'agafar l'ascensor per accedir al centre de la vila".

Esquerra Puigcerdà proposa 2 hores gratuïtes, al pàrquing de les Tereses, per beneficiar el comerç local
Comentarios