Esquerra i Endavant Cerdanya formen govern estable a Llívia i compartiran l'alcaldia

La forma de governar de l'anterior alcaldessa de Llívia, Sílvia Orriols (CiU), l'ha portat a l'oposició. En una sessió d'investidura moguda, el regidor republicà Elies Nova es va proclamar alcalde amb els vots d'Endavant Cerdanya (llista que encapçalava l'exalcalde Josep Pous). Això va provocar la indignació de Sílvia Orriols que no ha assumit aquesta situació encara que ella mateixa n'hagi estat la causant ja que en 4 anys de govern ha estat incapaç d'establir ponts de diàleg amb la resta de forces polítiques de l'oposició. Al final, ERC i Endavant Cerdanya, dos forces polítiques ideològicament properes, compartiran l'alcaldia durant dos anys cadascú: comença Elies Nova i acabarà Josep Pous.

11188328_1595754540664994_5454572160625388862_n
photo_camera Elies Nova, el dia de la seva presentació electoral.

ERC i Endavant Cerdanya han establert les bases del nou govern de Llívia després d'uns primers dies de desconcert en l'àmbit de l'exalcaldessa Sílvia Orriols (CiU) que no podrà continuar governant després d'una legislatura complexa en la qual no hi ha hagut gens d'entesa entre el govern d'Orriols i la resta de forces polítiques del consistori que l'han acusat de dur a terme una gestió personalista i extremadament enfrontada amb els seus predecessors al càrrec.

Finalment, el republicà Elies Nova serà l'alcalde de la vila durant els primers dos anys i l'exalcalde Josep Pous tancarà la legislatura com a alcalde els darrers vint-i-quatre mesos. Ambdós han destacat la necessitat d'unir el poble i de governar "per tothom", independentment de les sigles, del color polític i de la posició a l'ajuntament. Tant Nova com Pous volen un govern sensible a les qüestions que més preocupen i afecten la gent de Llívia, un govern positiu i constructiu que en cap moment buscarà destruir tot el que ha fet l'anterior alcaldessa sinó més aviat construir en base a la situació actual i al treball iniciat per l'anterior govern.