Els veïns dels territori reclamen millores "urgents" en el Tren Groc

Un grup de veïns de la Cerdanya i l'Alt Conflent han tornat a reclamar millores "urgents" en la infraestructura del Tren Groc. Denuncien una deixadesa evident per part de l'empresa responsable, SNCF, i recorden que es tracta d'un servei públic i un atractiu turístic imprescindible

foto_3312707
photo_camera Imatge de la reunió feta aquest dissabte

Una cinquantena de veïns de diferents pobles de La Cerdanya i l'Alt Conflent s'han reunit en assemblea aquest dissabte a Sant Pere dels Forcats (Catalunya del Nord) per reclamar millores urgents en les infraestructures del Tren Groc.

L'Associació d'Usuaris de la Línia del Tren Groc (ULTG) recorda que es tracta d'un servei públic clau i denuncien una deixadesa evident per part de l'empresa SNCF, responsable de la infraestructura. El portaveu d'ULTG, Jordi Bartolí, assegura que en els últims deu anys s'ha passat de vuit trens diaris d'anada i tornada a només tres.

El Tren Groc és la manera més fàcil per poder anar i tornar de Perpinyà el mateix dia, i ara és impossible, assenyala Bartolí. L'associació compta amb el suport dels alcaldes de la zona. El de Sant Pere dels Forcats, Jean Luc Moliniere, alerta que si no es millora la línia afectarà al turisme, un sector imprescindible en l'economia de la zona.