Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes a la Cerdanya per cultivar marihuana

Cultiu de Marihuana
photo_camera Cultiu de Marihuana
Agents de la Policia de la Generalitat - cos de Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de gener, tres homes, d'entre 22 i 32 anys d'edat, tots tres de nacionalitat nord-americana i sense domicili conegut, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.
 
Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada fa dues setmanes després de tenir coneixement que, en una casa situada al carrer Torrent de la localitat d'Urtx, podria haver-hi una important plantació de marihuana.
 
Davant d'aquests fets es van fer varis dispositius de vigilància i seguiment que van permetre constatar que un grup de persones es dedicava al cultiu de cànnabis. Els agents van esbrinar que aquestes persones bàsicament utilitzaven la casa per tal de cultivar la marihuana.
 
El passat 4 de gener va concloure la investigació amb la detenció de tres persones com a presumptes responsables de la plantació.
 
L'endemà es va fer una entrada i perquisició al domicili que els detinguts utilitzaven pel cultiu i es va intervenir 426 plantes en procés de creixement, quatre caixes de cartró amb diferents quantitats de marihuana assecada preparada per un consum imminent, dos bàscules de precisió i estris per preparar la droga per una imminent venda.
 
A més, en una caseta annexa al domicili es va localitzar tres dipòsits d'aigua, vint garrafes de fertilitzant i una sofisticada instal·lació elèctrica per fer funcionar el sistema de cultiu que s'havia habilitat al garatge.
 
Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dimecres, 7 de gener, davant del jutjat davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà el qual va decretar l'ingrés al Centre Penitenciari de Figueres dels tres detinguts.