15.08.2022 |
Viure als Pirineus

Els cinc joves que volen obrir una formatgeria a Montmelús, cada cop més a prop del seu objectiu

Els cinc joves que volen obrir una formatgeria a Montmelús, a 1.600m, es troben cada cop més a prop d'aconseguir-ho gràcies a la seva exitosa campanya de crowdfunding a través d'internet

 

verkami_6b941a46b6d953bcefbf2e56fef4f8bd
Els cinc joves, contents amb el suport rebut en la seva campanya de crowdfunding
Els cinc joves que volen obrir una formatgeria a Montmelús, cada cop més a prop del seu objectiu

L'Helena, el Dani, el Nil, l'Elisenda i el Xavi, són un grup de cinc joves que treballa per recuperar Montmelús des de fa anys i per instal·lar-hi una formatgeria. Per poder fer realitat el seu projecte van posar en marxa una campanya de crowdfunding a través de la pàgina web verkami (https://www.verkami.com/projects/18091-llum-verda-a-montmelus) i ja han aconseguit assolir el seu primer objectiu. En tan sols 16 dies han recaptat més de 7.000 euros, sobrepassant el seu objectiu inicial de 5.000, que els permetran dotar les instal·lacions d'electricitat, a través de plaques fotovoltaiques i bateries, suficients per abastir tant la granja com la formatgeria.

Els joves, però, ja s'han marcat un nou objectiu: aconseguir aigua calenta. Això situa el seu nou objectiu econòmic als 9.500 euros. Volen aconseguir l'aigua calenta per tal de poder escalfar la llet per fer formatges, i alhora per facilitar la neteja de l'obrador i dels estris, mitjançant plaques solars tèrmiques, seguint així amb la idea d'utilitzar energies netes i renovables.

El projecte està tenint tant bons resultats gràcies a les aportacions de particulars (ara ja més de 130), a través de la pàgina web, que volen col·laborar en el desenvolupament d'aquest projecte tan innovador i prometedor dels cinc joves. Les aportacions van des dels 5 euros fins al 1.000, cadascuna amb una recompensa per part dels joves cap al particular quan el seu projecte tiri endavant. Aquestes, inclouen des d'una visita guiada per les seves instal·lacions, tastos dels seus productes, una excursió als Estanys de Malniu, fins a una cistella carregada de productes variats del seu hort ecològic, un passeig a cavall per la finca, apadrinar una cabra o una jornada a la formatgeria (amb taller de fer formatge inclòs), entre altres.

Els cinc joves que volen obrir una formatgeria a Montmelús, cada cop més a prop del seu objectiu
Comentarios