28.09.2021 |
Viure als Pirineus

BOMBERS

Els Bombers Voluntaris de Puigcerdà oferiran la Creu de Sant Jordi a tota la vila

La Generalitat va atorgar a l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà la Creu de Sant Jordi, en un acte celebrat el passat dia 23 de juliol de 2018 al Palau de la Música Catalana

L’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva dedicació, compromís i servei a la ciutat i a la comarca de la Cerdanya/gencat.cat
Els Bombers Voluntaris de Puigcerdà oferiran la Creu de Sant Jordi a tota la vila

L’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà celebrarà aquest proper 10 de març la festa de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, i ho farà amb un acte central al Casino Ceretà de Puigcerdà on oferirà a la Vila la Creu de Sant Jordi que va rebre de mans de la Generalitat el passat 23 de juliol de 2018.

Durant l’acte, que tindrà lloc a 2/4 d’1 del migdia, l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà lliurarà una reproducció de la placa a l’Ajuntament, alhora que homenatjarà a tots aquells que han format i formen part del cos, lliurant a les famílies un pin reproducció de la Creu de Sant Jordi.

Recordem que la Generalitat de Catalunya va atorgar a l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà la Creu de Sant Jordi, en un acte celebrat el passat dia 23 de juliol de 2018 al Palau de la Música Catalana de Barcelona, durant el qual es van distingir 31 personalitats i 24 entitats. L’encarregat de recollir la Creu de Sant Jordi va ser en Joaquim Arenas, cap del Parc de Bombers de Puigcerdà. També va assistir a l’acte una delegació formada per diversos bombers del cos, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el regidor de Mobilitat i Seguretat, Albert Casas.

La Creu de Sant Jordi és el màxim reconeixement que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

L’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà es va constituir l’any 2000, tot i que la història del parc de bombers de Puigcerdà s’inicia al segle XIX, coincidint amb l’aparició dels primers cossos de bombers de Catalunya. La seva dedicació i el seu compromís amb Puigcerdà i amb la comarca de la Cerdanya demostren l’esperit solidari que distingeix aquest cos de salvament, format exclusivament per voluntaris.

Amb voluntat de servei col·lectiu, els Bombers de Puigcerdà han dut a terme un treball eficaç a favor de la seguretat ciutadana i la preservació del paisatge cerdà, i són una de les entitats més estimades, valorades i reconegudes de Puigcerdà.

Els Bombers Voluntaris de Puigcerdà oferiran la Creu de Sant Jordi a tota la vila
Comentarios