27.09.2021 |
Viure als Pirineus

FESTA DELS BOMBERS

Els bombers de Puigcerdà han ofert la Creu de Sant Jordi a tota la Vila

Els Bombers Voluntaris de Puigcerdà han lliurat una reproducció de la placa a l’Ajuntament i han homenatjat a tots aquells que han format i formen part del cos.

Festa bombers Puigcerdà 2
Foto de grup de la festa dels bombers de Puigcerdà /Emili Giménez
Els bombers de Puigcerdà han ofert la Creu de Sant Jordi a tota la Vila

L’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà ha celebrat aquest diumenge la festa de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, i ho ha fet amb un acte central al Casino Ceretà de Puigcerdà on ha ofert a la Vila la Creu de Sant Jordi que va rebre de mans de la Generalitat el passat 23 de juliol de 2018.

Els Bombers Voluntaris de Puigcerdà han lliurat una reproducció de la placa a l’Ajuntament, alhora que ha homenatjat a tots aquells que han format i formen part del cos, lliurant a les famílies un pin reproducció de la Creu de Sant Jordi.

Creus Snt Jordi bombers Puigcerdà 2

(Les reproduccions de les creus de Sant Jordi/Emili Giménez)

La Festa dels Bombers ha començat amb una missa solemne a les 11 del matí a la Capella de Gràcia, i ha continuat amb inflables per a la mainada a la plaça del Call  i un aperitiu popular, a la mateixa plaça.

Recordem que la Generalitat de Catalunya va atorgar a l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà la Creu de Sant Jordi, en un acte celebrat el passat dia 23 de juliol de 2018 al Palau de la Música Catalana de Barcelona, durant el qual es van distingir 31 personalitats i 24 entitats. L’encarregat de recollir la Creu de Sant Jordi va ser en Joaquim Arenas, cap del Parc de Bombers de Puigcerdà. També va assistir a l’acte una delegació formada per diversos bombers del cos, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el regidor de Mobilitat i Seguretat, Albert Casas.

La Creu de Sant Jordi és el màxim reconeixement que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

L’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà es va constituir l’any 2000, tot i que la història del parc de bombers de Puigcerdà s’inicia al segle XIX, coincidint amb l’aparició dels primers cossos de bombers de Catalunya. La seva dedicació i el seu compromís amb Puigcerdà i amb la comarca de la Cerdanya demostren l’esperit solidari que distingeix aquest cos de salvament, format exclusivament per voluntaris.

Amb voluntat de servei col·lectiu, els Bombers de Puigcerdà han dut a terme un treball eficaç a favor de la seguretat ciutadana i la preservació del paisatge cerdà, i són una de les entitats més estimades, valorades i reconegudes de Puigcerdà.

Els bombers de Puigcerdà han ofert la Creu de Sant Jordi a tota la Vila
Comentarios