EDUCACIÓ

Els Agents Rurals promouen l’educació ambiental a l'escola rural Portella Blanca de Lles de Cerdanya

Amb la situació sanitària d'aquest curs, els Agents Rurals col·laboren i potencïen encara més les activitats a l'aire lliure
Escola Portella Blanca de Lles de Cerdanya
photo_camera Els alumnes de Escola Portella Blanca de Lles realitzen activitats ambientals/Agents Rurals

Amb la situació sanitària d'aquest curs, els Agents Rurals col·laboren i potencïen les activitats a l'aire lliure amb l'activitat "Descobrim la roureda", amb l'Escola rural Portella Blanca, de Lles de Cerdanya.

L'Escola Portella Blanca està situada a Lles de Cerdanya. És una escola rural on tots els alumnes i mestres s'hi troben com a casa. Ser una escola petita permet atendre les necessitats de cada nen i nena i respectar el seu ritme d'aprenentatge. Treballen les matemàtiques d'una manera manipulativa, vivencial i útil pel dia dia. Mitjançant l'experimentació van passant del concret a l'abstracte. No totes les aules tenen quatre parets, aprofiten al màxim les possibilitats que ofereix l'entorn privilegiat on es troba ubicada i en gaudeixen amb les famílies.

El Col·legi d’Educació Infantil i Primària Escola Portella Blanca forma part de la Zer Baridà – Batllia juntament amb les escoles de Martinet, Montellà, Prats i Prullans.

Sensibilització Ambiental

Des de l’any 2008, el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació promou la sensibilització i l’educació ambiental mitjançant xerrades a escoles, sortides al bosc i alliberaments de fauna. En l’àmbit escolar, aquestes activitats tracten diverses temàtiques sobre el medi natural i pròpies de la feina dels agents rurals: la fauna, la flora, la prevenció d’incendis, els espais naturals protegits, etc. Tot i que la gran majoria es fan a les escoles, també es poden realizar en el medi natural. Totes están fonamentades en principis de sostenibilitat i corresponsabilitat i tenen l’objectiu d’ampliar la base del coneixement i la protección del nostre patrimoni natura.